compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 25 20-6 t/m 26-6
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Schapenheld

Schapenheld

****0
Waardering: 4/5
Niet voor personen jonger dan 16 jaar

documentaire, filmhuis

Pitch van Schapenheld
Schapenheld filmstill
Schapenheld filmstill
Delen op facebook
Schapenheld
Nederlandse première: 21-2-2019
Nederland, Roemenië, 2018, 81 min,
De Brabantse Schaapherder Stijn struint met zijn kudde over de heidegronden en leeft een eerlijk, duurzaam bestaan met zijn vrouw en kinderen. De romanticus en idealist is een van de laatste traditionele schaapherders, maar het leven van een hedendaagse herder is ver van eenvoudig. Koppig probeert Stijn zich staande te houden terwijl de heidegebieden steeds verder ingesloten worden tussen uitbrijdende industrieterreinen.
trailer en bijzonderheden over Schapenheld
Remake van zijn originele documentaire "The past as Future" (2011).
Aanloop van Schapenheld
Ton van Zantvoort heeft eerder "The past as Future" en A Blooming Business geregisseerd.
BioscoopAgenda van Schapenheld

Schapenheld in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Schapenheld zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


Niets gevonden voor Schapenheld.


De Brabantse Schaapherder Stijn struint met zijn kudde over de heidegronden en leeft een eerlijk, duurzaam bestaan met zijn vrouw en kinderen. De romanticus en idealist is een van de laatste traditionele schaapherders, maar het leven van een hedendaagse herder is ver van eenvoudig.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
Een vrijgevochten Brabantse schaapsherder worstelt met zijn idealen; kan hij als traditionele herder zijn kudde laten grazen, of moet hij zich als moderne ondernemer aanpassen aan de nieuwe werkelijkheid?

De Brabantse Schaapsherder Stijn struint met zijn kudde over de heidegronden en leeft een eerlijk, duurzaam bestaan met zijn vrouw en twee kinderen. De romanticus en idealist is een van de laatste traditionele schaapsherders, maar het leven van een hedendaagse herder is verre van eenvoudig. Koppig probeert Stijn zich staande te houden terwijl de heidegebieden steeds verder ingesloten worden tussen uitdijende vinexwijken en industrieterreinen en het marktdenken ook zijn greep krijgt op het natuurbeheer. Als zijn idealen blijven botsen met de harde realiteit van de moderne ondernemer staat hij met zijn gezin voor de keuze: houden ze de strijd tegen het systeem vol of moet hij met de kudde meelopen?