compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 49 7-12 t/m 13-12
Film van de week!
MENU

Schapenheld

****0
Waardering: 4/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaar

Pitch van Schapenheld

Schapenheld filmstill

Schapenheld filmstill

Delen op facebook
Schapenheld
Nederlandse première: 21-2-2019
Nederland, Roemenië, 2018, 81 min,

De Brabantse Schaapherder Stijn struint met zijn kudde over de heidegronden en leeft een eerlijk, duurzaam bestaan met zijn vrouw en kinderen. De romanticus en idealist is een van de laatste traditionele schaapherders, maar het leven van een hedendaagse herder is ver van eenvoudig. Koppig probeert Stijn zich staande te houden terwijl de heidegebieden steeds verder ingesloten worden tussen uitbrijdende industrieterreinen.

Schapenheld trailer en bijzonderheden

Remake van zijn originele documentaire "The past as Future" (2011).

Trailer van SchapenheldBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Schapenheldhttps://i1.ytimg.com/vi/NA1Qax60ocM/hqdefault.jpg2019-01-14
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Ton van Zantvoort heeft eerder "The past as Future" en A Blooming Business geregisseerd.

Schapenheld - Bioscopen, Tijden & Tickets

Schapenheld in de bioscoop

Wil je Schapenheld zien? Koop of huur de film hier:De Brabantse Schaapherder Stijn struint met zijn kudde over de heidegronden en leeft een eerlijk, duurzaam bestaan met zijn vrouw en kinderen. De romanticus en idealist is een van de laatste traditionele schaapherders, maar het leven van een hedendaagse herder is ver van eenvoudig.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Een vrijgevochten Brabantse schaapsherder worstelt met zijn idealen; kan hij als traditionele herder zijn kudde laten grazen, of moet hij zich als moderne ondernemer aanpassen aan de nieuwe werkelijkheid?

De Brabantse Schaapsherder Stijn struint met zijn kudde over de heidegronden en leeft een eerlijk, duurzaam bestaan met zijn vrouw en twee kinderen. De romanticus en idealist is een van de laatste traditionele schaapsherders, maar het leven van een hedendaagse herder is verre van eenvoudig. Koppig probeert Stijn zich staande te houden terwijl de heidegebieden steeds verder ingesloten worden tussen uitdijende vinexwijken en industrieterreinen en het marktdenken ook zijn greep krijgt op het natuurbeheer. Als zijn idealen blijven botsen met de harde realiteit van de moderne ondernemer staat hij met zijn gezin voor de keuze: houden ze de strijd tegen het systeem vol of moet hij met de kudde meelopen?

Productiemaatschappij: Newton Film, seriousFilm

Cast & Regisseur