compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 34 22-8 t/m 28-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Seto Surya

Seto Surya

***1/20
Waardering: 3.5/5
Niet voor personen jonger dan 16 jaar

drama, filmhuis

Pitch van Seto Surya
Seto Surya filmstill
Seto Surya filmstill
Delen op facebook
Seto Surya
Nederlandse première: 26-10-2017
Nederland, Nepal, Qatar, Verenigde Staten, 2016, 89 min,
Chandra is een voormalig strijder die vocht in de burgeroorlog in Nepal. Hij keert na tien jaar terug naar huis om zijn vader te cremeren. Hij krijgt echter ruzie met zijn broer en de kist met hun vader komt vast te zitten op een berg.
trailer en bijzonderheden over Seto Surya
De Nepalese burgeroorlog vond plaats tussen 1996 en 2006. Maoïstische rebellen en het regeringsleger namen het tegen elkaar op. Uiteindelijk werd vanwege de strijd de monarchie afgeschaft.
Aanloop van Seto Surya
Deze film was te zien op meerdere internationale filmfestivals, waaronder die in Rotterdam. Regisseur Deepak Rauniyar won enkele awards voor zijn werk.
BioscoopAgenda van Seto Surya

Seto Surya in de bioscoop

Wil je Seto Surya zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 2 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Chandra is een voormalig strijder die vocht in de burgeroorlog in Nepal. Hij keert na tien jaar terug naar huis om zijn vader te cremeren. Hij krijgt echter ruzie met zijn broer en de kist met hun vader komt vast te zitten op een berg.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
White Sun is een krachtig pleidooi voor meer tolerantie in het huidige Nepal, om de verdeeldheid te overwinnen die is blijven bestaan na tien jaar burgeroorlog.

In 2006 kwam er in Nepal een einde aan tien jaar burgeroorlog. Als voormalig strijder Chandra na tien jaar in zijn geboortedorp terugkeert, merkt hij dat de sociale veranderingen waarvoor hij heeft gevochten nog niet zijn doorgedrongen in zijn dorp hoog in de bergen. Zijn vader Chitra, een trouwe royalist, is boven in zijn slaapkamer overleden. Onderweg met het lijk naar de crematieplaats raakt Chandra slaags met zijn broer Suraj, waardoor de lijkkist halverwege de berg komt vast te zitten. Chandra zoekt hulp bij de politie, voormalige strijdmakkers en andere dorpelingen, maar vangt telkens bot. Hij wordt voortdurend argwanend bejegend. Het collectieve oorlogstrauma openbaart zich in persoonlijke wrijving.