compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 2-12 t/m 8-12
Film van de week!
MENU

Shadow

***1/20
Waardering: 3.5/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweld

Pitch van Shadow

Xiaotong Guan (Qing Ping)

Xiaotong Guan (Qing Ping)

Delen op facebook
Shadow
Nederlandse première: 16-5-2019
China, Hong Kong, 2018, 116 min,

Het Chinese hof, rond 250 na Chr., ten tijde van de Drie Koningen. Ying is gerekruteerd als dubbelganger van generaal Zi Yu. Hij moet in actie komen wanneer de generaal gewond raakt en in het geheim moet herstellen. Ying is zo overtuigend dat zelf de vrouw van de generaal voor hem valt. Dan wordt de generaal uitgedaagd en Ying moet zich gaan voorbereiden voor een gevecht.

Bekijk bij:

meJaneAmazon Prime Video

Shadow trailer en bijzonderheden

De film is voornamelijk in zwart en grijze tonen opgenomen. Kleur speelt altijd een belangrijke rol in de zeer gestileerde stijl van Zhang Yimou al vanaf zijn vroege films als Het Rode Korenveld (1987), Ju Dou (1990) en Raise the Red Lantern (1991). De film bevat veel Chinese symboliek — zoals Yin en Yang — en lijkt impliceren dat de wereld niet zwart of wit is, maar kent vooral veel gradaties (donker-)grijs.

Trailer van ShadowBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Shadowhttps://i1.ytimg.com/vi/H-fRJ5z2jyc/hqdefault.jpg2019-04-03
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Zhang Yimao maakte eerder ook al de Chinese epossen Hero (2002) en House of Flying Daggers (2004), beiden worden gerekend tot visuele hoogtepunten uit actiefilmgenre, met name de Wuxi-film — Chinese held op zoek naar gerechtigheid in een mythische wereld.

Shadow - Bioscopen, Tijden & Tickets

Shadow in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Shadow zien? Koop of huur de film hier:


meJane Amazon Prime Video

We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Het Chinese hof, rond 250 na Chr. Ying is de dubbelganger van generaal Zi Yu en moet in actie komen wanneer de generaal gewond raakt en in het geheim herstelt. Het gaat Ying heel goed af totdat de generaal wordt uitgedaagd voor een duel.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Zhang Yimou (Hero, House of Flying Daggers) brengt met zijn meesterwerk Shadow een bewerking van het klassieke epos over de Drie Koninkrijken. Met zijn diepe zwart-wittinten is de film duidelijk geïnspireerd door de klassieke Chinese schildertechniek met gewassen inkt en een nieuw hoogtepunt uit het rijke oeuvre van de Chinese grootmeester.

De Koning van Pei en zijn volk leven in ballingschap nadat ze zijn verdreven uit de stad Jing. De Koning kan het verlies van de stad maar moeilijk verkroppen en richt zijn woede op de belangrijkste generaal. Wat hij niet weet is dat de generaal in het geheim aan een plan werkt om de stad te heroveren met behulp van een dubbelganger - een “shadow”. De machtsstrijd loopt steeds verder op en eindigt in een bloedstollende climax… Zhang Yimou (Hero, House of Flying Daggers) brengt met zijn meesterwerk Shadow een bewerking van het klassieke epos over de Drie Koninkrijken. Met zijn diepe zwart-wittinten is de film duidelijk geïnspireerd door de klassieke Chinese schildertechniek met gewassen inkt en een nieuw hoogtepunt uit het rijke oeuvre van de Chinese grootmeester.

Productiemaatschappij: Bodi Media Company (Co-producer), Bodi Media Company (Co-producer), Bona Film Group (Co-producer), Bona Film Group (Co-producer), LeVision Pictures, LeVision Pictures, Perfect Village Entertainment, Perfect Village Entertainment, Shanghai Tencent Pictures Culture Media, Shanghai Tencent Pictures Culture Media, Tencent Pictures (Co-producer), Tencent Pictures (Co-producer), Tianjin Maoyan Weying Media (Co-producer), Tianjin Maoyan Weying Media (Co-producer)

Cast & Regisseur

Sun Li

Xiao Ai
Chao Deng

Jing Zhou / Zi Yu
Jun Hu

Yang Cang
Xiaotong Guan

Qing Ping
Yimou Zhang

Regisseur
Lao Zai

Muziek
Shadow poster