compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 16-5 t/m 22-5
WEB | mobiel
John Wick 3: Parabellum - Film van de week!
MENU
Home > Films > Shadow > Detailinformatie

Shadow

***1/20
Waardering: 3.5/5

Detailinformatie over de film Shadow

Niet voor personen jonger dan 16 jaarGeweld

actie, drama, oorlog

Meer info voor de echte fans

Met

Sun Li
Sun Li
Xiao Ai
Chao Deng
Chao Deng
Jing Zhou / Zi Yu
Jun Hu
Jun Hu
Yang Cang
Xiaotong Guan
Xiaotong Guan
Qing Ping
Qianyuan Wang
Qianyuan Wang
Tian Zhan
Lei Wu
Lei Wu
Yang Ping (as Leo Wu)
Ryan Zheng
Ryan Zheng
Pei Liang

Production
design

Muziek

Productie-
maatschap-
pijen

Bodi Media Company (Co-producer), Bodi Media Company (Co-producer), Bona Film Group (Co-producer), Bona Film Group (Co-producer), LeVision Pictures, LeVision Pictures, Perfect Village Entertainment, Perfect Village Entertainment, Shanghai Tencent Pictures Culture Media, Shanghai Tencent Pictures Culture Media, Tencent Pictures (Co-producer), Tencent Pictures (Co-producer), Tianjin Maoyan Weying Media (Co-producer), Tianjin Maoyan Weying Media (Co-producer)
Synopsis distributeur
Zhang Yimou (Hero, House of Flying Daggers) brengt met zijn meesterwerk Shadow een bewerking van het klassieke epos over de Drie Koninkrijken. Met zijn diepe zwart-wittinten is de film duidelijk geïnspireerd door de klassieke Chinese schildertechniek met gewassen inkt en een nieuw hoogtepunt uit het rijke oeuvre van de Chinese grootmeester.

De Koning van Pei en zijn volk leven in ballingschap nadat ze zijn verdreven uit de stad Jing. De Koning kan het verlies van de stad maar moeilijk verkroppen en richt zijn woede op de belangrijkste generaal. Wat hij niet weet is dat de generaal in het geheim aan een plan werkt om de stad te heroveren met behulp van een dubbelganger - een “shadow”. De machtsstrijd loopt steeds verder op en eindigt in een bloedstollende climax… Zhang Yimou (Hero, House of Flying Daggers) brengt met zijn meesterwerk Shadow een bewerking van het klassieke epos over de Drie Koninkrijken. Met zijn diepe zwart-wittinten is de film duidelijk geïnspireerd door de klassieke Chinese schildertechniek met gewassen inkt en een nieuw hoogtepunt uit het rijke oeuvre van de Chinese grootmeester.