compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 26 30-6 t/m 6-7
Film van de week!
MENU

Shakespeare-Wallah

***1/20
Waardering: 3.5/5
Mogelijk schadelijk tot 6 jaarGeweldAngst

Pitch van Shakespeare-Wallah

Shakespeare-Wallah filmstill

Shakespeare-Wallah filmstill

Delen op facebook
Shakespeare-Wallah
Nederlandse première: 21-3-2019
India, Verenigde Staten, 1965, 120 min,

Shakespeare Wallah volgt de waargebeurde avonturen van de familie van Felicity Kendal die als theatergroep door India reizen tijdens de laatste dagen van de Engelse koloniale overheersing.

Shakespeare-Wallah trailer en bijzonderheden

De film kwam origineel uit in 1965.

Trailer van Shakespeare-WallahBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Shakespeare-Wallahhttps://i1.ytimg.com/vi/zB8cAfqv0zs/hqdefault.jpg2019-02-28
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

James Ivory regisseerde ook Autobiography of a Princess (1975)

Shashi Kapoor speelde ook in "Deewaar" (1975)

Synopsis distributeur

Het elegante en sfeervolle Shakespeare Wallah was de film die Merchant Ivory Productions op de internationale filmkaart zette. Het leverde James Ivory lovende kritieken op en wordt inmiddels beschouwd als klassieker.

Het elegante en sfeervolle Shakespeare Wallah was de film die Merchant Ivory Productions op de internationale filmkaart zette. Het leverde James Ivory lovende kritieken op en wordt inmiddels beschouwd als klassieker. Shakespeare Wallah volgt de waargebeurde avonturen van de familie van Felicity Kendal die als theatergroep door India reizen tijdens de laatste dagen van de Engelse koloniale overheersing. De Buckingham-spelers proberen de Britse traditie hoog te houden door Shakespeare-toneelstukken voor te dragen voor het grote publiek, kostscholen en plaatselijke royalty's, maar kunnen niet concurreren met de razend populaire Bollywood-filmindustrie. James Ivory's film toont ook de turbulente relatie tussen de jonge actrice Lizzie (Kendal) en Sanju (Shashi Kapoor), een rijke Indiase playboy. Maar hun romance wordt gedwarsboomd door allerlei hindernissen, niet in het minst door Manjula (Jaffrey), een vurige Indiase filmster die ook verliefd is op Sanju.

Productiemaatschappij: Merchant Ivory Productions (presents)

Cast & Regisseur

Jennifer Kendal

Mrs. Bowen (uncredited)
Geoffrey Kendal

Mr. Tony Buckingham
Utpal Dutt

Maharaja
James Ivory

Regisseur