compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 34 22-8 t/m 28-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Shakespeare-Wallah

Shakespeare-Wallah

***1/20
Waardering: 3.5/5
Afgeraden voor kinderen jonger dan 6 jaarGeweldAngst

drama, filmhuis

Pitch van Shakespeare-Wallah
Shakespeare-Wallah filmstill
Shakespeare-Wallah filmstill
Delen op facebook
Shakespeare-Wallah
Nederlandse première: 21-3-2019
India, Verenigde Staten, 1965, 120 min,
Shakespeare Wallah volgt de waargebeurde avonturen van de familie van Felicity Kendal die als theatergroep door India reizen tijdens de laatste dagen van de Engelse koloniale overheersing.
trailer en bijzonderheden over Shakespeare-Wallah
De film kwam origineel uit in 1965.
Aanloop van Shakespeare-Wallah
James Ivory regisseerde ook Autobiography of a Princess (1975)

Shashi Kapoor speelde ook in "Deewaar" (1975)
BioscoopAgenda van Shakespeare-Wallah

Shakespeare-Wallah in de bioscoop

Wil je Shakespeare-Wallah zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 50 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Shakespeare Wallah volgt de waargebeurde avonturen van de familie van Felicity Kendal die als theatergroep door India reizen tijdens de laatste dagen van de Engelse koloniale overheersing.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
Het elegante en sfeervolle Shakespeare Wallah was de film die Merchant Ivory Productions op de internationale filmkaart zette. Het leverde James Ivory lovende kritieken op en wordt inmiddels beschouwd als klassieker.

Het elegante en sfeervolle Shakespeare Wallah was de film die Merchant Ivory Productions op de internationale filmkaart zette. Het leverde James Ivory lovende kritieken op en wordt inmiddels beschouwd als klassieker. Shakespeare Wallah volgt de waargebeurde avonturen van de familie van Felicity Kendal die als theatergroep door India reizen tijdens de laatste dagen van de Engelse koloniale overheersing. De Buckingham-spelers proberen de Britse traditie hoog te houden door Shakespeare-toneelstukken voor te dragen voor het grote publiek, kostscholen en plaatselijke royalty's, maar kunnen niet concurreren met de razend populaire Bollywood-filmindustrie. James Ivory's film toont ook de turbulente relatie tussen de jonge actrice Lizzie (Kendal) en Sanju (Shashi Kapoor), een rijke Indiase playboy. Maar hun romance wordt gedwarsboomd door allerlei hindernissen, niet in het minst door Manjula (Jaffrey), een vurige Indiase filmster die ook verliefd is op Sanju.