compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 37 12-9 t/m 18-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Shakespeare-Wallah > Detailinformatie

Shakespeare-Wallah

***1/20
Waardering: 3.5/5

Detailinformatie over de film Shakespeare-Wallah

Afgeraden voor kinderen jonger dan 6 jaarGeweldAngst

drama, filmhuis

Meer info voor de echte fans

Met

Jennifer Kendal
Jennifer Kendal
Mrs. Bowen
Geoffrey Kendal
Geoffrey Kendal
Mr. Tony Buckingham
Utpal Dutt
Utpal Dutt
Maharaja
Jim D. Tytler
Jim D. Tytler
Bobby (as Jim Tytler)
Sudarshan Dhir
Sudarshan Dhir
Manjula's Dance Director
Felicity Kendal
Felicity Kendal
Lizzie Buckingham
Laura Liddell
Laura Liddell
Mrs. Carla Buckingham
Ismail Merchant
Ismail Merchant
Theater Owner

Ook met

Marcus Murch (Dandy in 'The Critic'), Prayag Raj (Sharmaji (as Prayag Raaj)), Hamid Sayani (Headmaster's Brother), Partap Sharma (Aslam)

Montage

Productie-
maatschap-
pijen

Merchant Ivory Productions (presents)
Synopsis distributeur
Het elegante en sfeervolle Shakespeare Wallah was de film die Merchant Ivory Productions op de internationale filmkaart zette. Het leverde James Ivory lovende kritieken op en wordt inmiddels beschouwd als klassieker.

Het elegante en sfeervolle Shakespeare Wallah was de film die Merchant Ivory Productions op de internationale filmkaart zette. Het leverde James Ivory lovende kritieken op en wordt inmiddels beschouwd als klassieker. Shakespeare Wallah volgt de waargebeurde avonturen van de familie van Felicity Kendal die als theatergroep door India reizen tijdens de laatste dagen van de Engelse koloniale overheersing. De Buckingham-spelers proberen de Britse traditie hoog te houden door Shakespeare-toneelstukken voor te dragen voor het grote publiek, kostscholen en plaatselijke royalty's, maar kunnen niet concurreren met de razend populaire Bollywood-filmindustrie. James Ivory's film toont ook de turbulente relatie tussen de jonge actrice Lizzie (Kendal) en Sanju (Shashi Kapoor), een rijke Indiase playboy. Maar hun romance wordt gedwarsboomd door allerlei hindernissen, niet in het minst door Manjula (Jaffrey), een vurige Indiase filmster die ook verliefd is op Sanju.