compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 32 11-8 t/m 17-8
Film van de week!
MENU

Something Useful

***1/20
Waardering: 3.8/5

Ise yarar bir sey

Voor alle leeftijdenGrof taalgebruik

Pitch van Something Useful

Delen op facebook
Something Useful
Nederlandse première: 27-12-2018
Duitsland, Frankrijk, Nederland, Turkije, 2017, 107 min,

Leyla is al 25 jaar niet meer naar een middelbare school reünie geweest, maar besluit er dit jaar toch heen te gaan. Hiervoor neemt ze de nachttrein van Ankara naar Izmir. Canan neemt dezelfde trein naar haar solliciatiegesprek voor een baan als zuster, ook al wil ze liever actrice worden. Leyla en Izmir ontmoeten elkaar tijdens deze treinreis.

Something Useful trailer en bijzonderheden

Deze film was tijdens het Seattle International Film Festival in 2018 genomineerd voor beste speelfilm.

Trailer van Something UsefulBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Something Usefulhttps://i1.ytimg.com/vi/qaqcZdeKNqA/hqdefault.jpg2018-11-26
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Pelin Esmer maakte in 2009 11'e 10 kala (10 tot 11), waar hij in Turkije en het buitenland meerdere awards voor won.

Synopsis distributeur

In de poëtische roadmovie Something Useful kruisen de paden van twee vrouwen tijdens een nachtelijke treinreis van Ankara naar Izmir.

Waarom zou Leyla naar de schoolreünie in haar geboortestad gaan? De afgelopen vijfentwintig jaar heeft ze die behoefte geen enkele keer gevoeld. En waarom neemt ze uitgerekend de nachttrein, die er veertien uur over doet? Wat doet Canan, een jonge verpleegster, op de trein? Ze is met tegenzin op weg naar een sollicitatiegesprek terwijl ze liever zou acteren. En Yavuz? Hij ligt hele dagen door het raam te kijken naar het komen en gaan op het plein. Wacht hij op Canan of Leyla? Of misschien op een moordenaar en een dichter die elkaar ’s nachts in een trein hebben ontmoet?

Productiemaatschappij: Les Films de l'Après-Midi, Mars Production, Mars Productions, Mitos Film, Sen Film, Sine Films, Topkapi Films

Huidige prijsvraag