compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 11 16-3 t/m 22-3
Film van de week!
MENU

Sons of Denmark

***1/20
Waardering: 3.3/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweld

Pitch van Sons of Denmark

Sons of Denmark filmstill

Sons of Denmark filmstill

Delen op facebook
Sons of Denmark
Nederlandse première: 20-2-2020
Denemarken, 2019, 120 min,

Sons of Denmark ispeelt zich af in Denemarken, 2015. Na een grote bomaanslag in Kopenhagen zijn radicalisering en etnische spanningen groot en leidt een racistische leider de peilingen. De 19-jarige Zakaria is bang en wil iets doen.

Sons of Denmark trailer en bijzonderheden

De film won prijzen tijdens het Cairo International Film Festival 2019, het Riviera International Film Festival 2019 en het Seattle International Film Festival 2019.

Trailer van Sons of DenmarkBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Sons of Denmarkhttps://i1.ytimg.com/vi/Opu7EqsJSh0/hqdefault.jpg2020-01-16
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Speelfilmdebuut van regisseur Ulaa Salim.

Sons of Denmark - Bioscopen, Tijden & Tickets

Sons of Denmark in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Sons of Denmark zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Denemarken, 2015. Na een grote bomaanslag in Kopenhagen zijn radicalisering en etnische spanningen groot. Een racistische leider leidt de peilingen. De 19-jarige Zakaria wil iets doen.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Een jaar nadat Denemarken werd opgeschrikt door een dodelijke bomaanslag, voert de ultranationalistische politicus Martin Nordahl met zijn Nationale Beweging de verkiezingspolls aan. Onder invloed van zijn onverbloemde anti-immigratieretoriek is de stemming in de samenleving ten aanzien van etnische minderheden razendsnel verhard; vooral mensen met een Arabische achtergrond moeten het ontgelden. In dit klimaat voelt de negentienjarige Zakaria de noodzaak om in actie te komen, voor zijn eigen veiligheid en die van zijn familie. Maar om te doen wat hij denkt dat nodig is om het politieke tij te keren, moet hij zowel zijn moeder als broertje in de steek laten. Zakaria sluit zich aan bij een radicale organisatie, waar hij Ali ontmoet. Beide mannen maken zich zorgen om de huidige staat van hun land, dat zich keert tegen burgers met een migratieachtergrond, en besluiten actie te ondernemen. Maar ze zijn allebei slechts marionetten in de handen van de machthebbers. Deze politieke thriller met trekken van een klassieke tragedie draait om de vraag hoe het hoofd koel te houden wanneer angst en haat de samenleving binnendringen. Politieke en maatschappelijke ontwikkelingen in Denemarken en ver daarbuiten zijn duidelijk te herkennen in het scenario dat Ulaa Salim voor zijn speelfilmdebuut schreef.

Productiemaatschappij: Det Danske Filminstitut (support), Hyæne Film

Cast & Regisseur