compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 13 30-3 t/m 5-4
Film van de week!
MENU

Sous Le Soleil De Satan

***1/20
Waardering: 3.3/5

Pitch

Waar is God in een wereld die vergeven is van onrecht, lijden en kwaad? Dat is de vraag waarmee de gekwelde plattelandspastoor Donissan worstelt. Ook de jonge Mouchette heeft het moeilijk: zij doodde de man die haar bezwangerde.
Delen op facebook
Sous Le Soleil De Satan
Frankrijk, 1987, 103 min,

bijzonderheden

Het religieus geïnspireerde 'Sous le soleil' van atheïst Pialat won een Gouden Palm op het filmfestival van Cannes (1987), zeer tot ongenoegen van het bij de uitreiking aanwezig zijnde publiek, dat de regisseur onthaalde op luid boegeroep.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Maurice Pialat (Frankrijk, 1925) voltooide een opleiding 'Arts décoratifs et beaux-arts'. Hij schilderde en exposeerde gedurende de jaren 1945 - 1947. Daarnaast oefende hij nog diverse andere beroepen uit. In 1951 begon hij met het maken van amateurfilms. In 1955 en 1956 was hij toneelacteur. Tussen 1960 en 1969 werkte hij als regieassistent en editor aan korte speelfilms en bij de televisie. Zijn roman "Nous ne vieillerons pas ensemble" (1972) verfilmde hij eigenhandig.

Sous Le Soleil De Satan - Bioscopen, Tijden & Tickets

Sous Le Soleil De Satan in de bioscoop

Wil je Sous Le Soleil De Satan zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Action Films, Centre National de la Cinématographie (CNC), Erato Films, Erbograph Co., Films A2, Flach Film, Sofica Créations, Sofica Investimage

Cast & Regisseur