compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 49 3-12 t/m 9-12
Film van de week!
MENU

Squint Your Eyes

Zmruz Oczy

Pitch

Het pittige 10-jarige meisje Mala loopt van huis weg omdat haar ouders geen tijd voor haar hebben. Ze wordt opgevangen door ex-leraar Jasiek, die haar zo probeert te manoeuvreren, dat ze uiteindelijk uit zichzelf naar huis zal gaan. Maar voordat het zover is, laten de deftige ouders het er niet bij zitten. Een aantal bijzondere figuren doet de boerderij aan, wat hilarische taferelen oplevert.
Delen op facebook
Squint Your Eyes
Polen, 2002, 88 min,

bijzonderheden

Jakimowski weet in zijn regiedebuut niet alleen goed camerawerk, subtiele humor en een rustieke plattelandsomgeving handig te combineren tot een elegante en grappige film, hij stelt en passant ook nog eens een aantal serieuze vragen over de waarden die ouders ongemerkt op hun kinderen overbrengen.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Andrzej Jakimowski (Polen, 1963) studeerde eerst filosofie (1988) en rondde daarna in 1991 de filmacademie in Katowice af. Hij maakte korte films en korte documentaires. 'Squint Your Eyes' is zijn eerste lange speelfilm en won een aantal prijzen, waaronder een speciale vernoeming door de FIPRESCI-jury op het festival van Mannheim. Acteur Zbigniew Zamachowski (Jasiek) is ook te zien in de film Lichter.

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Martis, Post Meridian Productions, Studio Filmowe Jakimowski, Zjednoczenie Artystów i Rzemieslników

Cast & Regisseur