compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 28-9 t/m 4-10
Film van de week!
MENU

Stamping Ground

***1/20
Waardering: 3.8/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarDrugs en alcoholmisbruik

Pitch van Stamping Ground

Stamping Ground filmstill

Stamping Ground filmstill

Delen op facebook
Stamping Ground
Nederlandse première: 26-6-2020
West-Duitsland, 1971, 92 min,

Regisseurs Hans Jürgen Pohland en George Sluizer leggen met hulp van jonge cameramannen Jan de Bont en Theo van de Sande het Europese antwoord op Woodstock vastte Holland Pop Festival in de Krallingse bossen in het weekend 26-28 juni 1970. Met topacts voor die tijd als Jefferson Airplane, Pink Floyd, Sanyana, The Byrds en T Rex. Met een recordbezoek van 60.000 bezoekers.

Bekijk bij:

NETFLIX

Stamping Ground trailer en bijzonderheden

In de film komen de laatste optreden van Alan Wilson met Cannes Heat, twee maanden later pleegt hij zelfmoord.
Ter ere van het 50 jarig jubileum wordt de volledig digitaal gerestaureerde ‘directors’ cut in de bioscoop uitgebracht.

Trailer van Stamping GroundBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Stamping Groundhttps://i1.ytimg.com/vi/nzCX8WD9CXs/hqdefault.jpg2020-05-17
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De Duitse regisseur Hans Jürgen Pohland was een gevestigde naam met filmtitels als Tamara (1968) en "Auf Scheißer schießt man nicht" (1969). George Sluizer was toen nog een beginnend regisseur met enkele korte documentaires op zijn naam.

Stamping Ground - Bioscopen, Tijden & Tickets

Stamping Ground in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Stamping Ground zien? Koop of huur de film hier:


NETFLIX

Regisseurs Hans Jürgen Pohland en George Sluizer leggen met hulp van jonge cameramannen Jan de Bont en Theo van de Sande het Europese antwoord op Woodstock vast in de Krallingse bossen in 1970.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Stamping Ground is een film van regisseur George Sluizer en de Duitser Hans Jürgen Pohland. Het is een registratie van het Holland Pop Festival dat, 50 jaar geleden, op 26, 27 en 28 juni 1970 werd georganiseerd in het Kralingse Bos in Rotterdam.

Stamping Ground is een film van regisseur George Sluizer en de Duitser Hans Jürgen Pohland. Het is een registratie van het Holland Pop Festival dat, 50 jaar geleden, op 26, 27 en 28 juni 1970 werd georganiseerd in het Kralingse Bos in Rotterdam. Dit ‘Nederlandse antwoord op Woodstock’ was het eerste grote popfestival op het Europese continent en trok tussen de tachtig- en honderdduizend bezoekers.
Er kwamen grote namen langs op het Holland Pop Festival, waaronder Santana, The Byrds, Jefferson Airplane, T Rex en Pink Floyd.
Dynamisch in beeld gebracht door een veelheid aan camera’s bediend door jonge cameramensen als Theo van de Sande en Jan de Bont. Met beelden die heel dicht op de huid van de artiesten zijn gedraaid onder hectische omstandigheden. Naast de bands op het podium en de interviews wordt het publiek en de sfeer op het festival goed in beeld gebracht en is het een mooie schets van de drie dagen ongedwongen genieten van liefde, muziek en softdrugs. Ter ere van het 50 jarig jubileum wordt de volledig digitaal gerestaureerde ‘directors’ cut in de bioscoop uitgebracht.

Cast & Regisseur

Marty Balin

Self (as Jefferson Airplane)
Mickey Finn

Self (as T-Rex)
David Gilmour

Self (as Pink Floyd)
Carlos Santana

Self (as Santana)
Stamping Ground poster