compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 14 8-4 t/m 14-4
Film van de week!
MENU

Staroye i Novoye

***1/20
Waardering: 3.5/5

Oud en Nieuw

Pitch

Over de contradicties tussen realiteit en droom, heden en toekomst, oud en nieuw. Deze semi-documentaire wordt gestructureerd rond Marfa en haar strijd om haar regio te collectiviseren.
Delen op facebook
Staroye i Novoye
Sovjet Unie, Verenigde Staten, 1929, 80 min,

bijzonderheden

Door Stalins groeiende greep op de filmproductie, de groeiende kritiek op het formalisme en de afkalving van het experimentalisme had Eisenstein heel wat conflicten naar aanleiding van deze film. Ondanks de groeiende problemen die de filmmaker ondervond bij de realisatie van 'Oud en Nieuw', die eerst de titel 'De Generale Lijn' meekreeg, is deze film misschien wel Eisensteins meest experimentele film in de zin van intellectuele of dialectische montage.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Sergei Eisenstein (1898-1948) werd (en wordt) gezien als een groot kunstenaar en iemand die de grenzen van de filmkunst heeft verlegd. Hij regisseerde o.a. ook Staking (1925), Pantserkruiser Potemkin (1925), Oktyabr (1927) en Que Viva Mexico (1979).

Staroye i Novoye - Bioscopen, Tijden & Tickets

Staroye i Novoye in de bioscoop

Wil je Staroye i Novoye zien? Koop of huur de film hier:Over de contradicties tussen realiteit en droom, heden en toekomst, oud en nieuw.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Sovkino

Cast & Regisseur