compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 26-11 t/m 2-12
Film van de week!
MENU

Stevie

****0
Waardering: 4/5

Pitch

Documentaire over Stevie, een jongen met een jeugd vol geweld en misbruik, die als een pion heen en weer werd geschoven in de strijd tussen zijn moeder (die de naam van zijn biologische vader niet wil noemen) en zijn grootmoeder.
Delen op facebook
Stevie
Nederlandse première: 13-3-2003
Verenigde Staten, 2002, 140 min,

bijzonderheden

In zijn studietijd, begin jaren '80, was Steve James een zogenaamde 'advocate big brother'. Als vrijwilliger begeleidde hij het probleemkind Stevie Fielding, een getraumatiseerde, hyperactieve jongen uit een verknipt gezin. De film geeft een genuanceerd, soms schokkend, soms ontroerend beeld van de wereld van de Amerikaanse blanke onderklasse.
Winnaar Joris Ivens Award - IDFA 2002.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Steve James regisseerde ook "Prefontaine" (1997, Hoop Dreams (1994), "Higher Goals" (1993), "Grassroots Chicago" (1991) en "Stop Substance Abuse" (1986).

Recensies van Stevie

Stevie - Bioscopen, Tijden & Tickets

Stevie in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Stevie zien? Koop of huur de film hier:Documentaire over Stevie, een jongen met een jeugd vol geweld en misbruik.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Kartemquin Films, SenArt Films

Cast & Regisseur