compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 19-5 t/m 25-5
MENU

Stop Filming Us

Mogelijk schadelijk tot 9 jaarAngstAudiodescriptie beschikbaar

Pitch van Stop Filming Us

Stop Filming Us filmstill

Stop Filming Us filmstill

In Stop Filming Us confronteert de documentairemaker de kijker met een moeilijk onderwerp: het niet kunnen loslaten van het eigen Westers perspectief. Drie jonge Congolese kunstenaars stellen de Westerse stereotyperingen in de media ter discussie.


Delen op facebook
Stop Filming Us
Nederlandse première: 2-4-2020
Nederland, 2020, 95 min,

Bekijk bij:

Cinemember

Stop Filming Us trailer en bijzonderheden

De film won de Dutch Movies Matter Award tijden 2020. De film draaide buiten de festivals om niet in de bioscoop en werd tijdens de corona-crisis meteen als video-on-demand uitgebracht.

Trailer van Stop Filming UsBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Stop Filming Ushttps://i1.ytimg.com/vi/5oClrkUUvFQ/hqdefault.jpg2020-03-10
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Joris Postema maakt in 2013 zijn debuut met de documentaire FC Rwanda.

Stop Filming Us - Bioscopen, Tijden & Tickets

Stop Filming Us in de bioscoop

Wil je Stop Filming Us zien? Koop of huur de film hier:


Cinemember

Drie jonge Congolese kunstenaars stellen het perspectief van de Westerse media in de berichtgeving over het oorlog in dat land ter discussie.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Stop Filming Us wil een filmische dialoog voeren tussen de westerse beeldvorming en de Congolese beleving van de werkelijkheid.

Aan de hand van de strijd van jongeren in Goma (Noordoost Congo) tegen de overheersende westerse berichtgeving over oorlog en ellende, onderzoekt Stop Filming Us op welke manier deze westerse stereotyperingen het gevolg zijn van een scheve machtsverhouding. Stop Filming Us wil een filmische dialoog voeren tussen de westerse beeldvorming en de Congolese beleving van de werkelijkheid. Hoewel dat Congolese perspectief zich steeds duidelijker lijkt af te tekenen, ontstaan vragen over het perspectief van de film zelf; is een witte regisseur in staat een film te maken die werkelijk over de nieuwe Congolese beeldvorming gaat of wordt het toch vooral een westers verhaal?

Productiemaatschappij: Doxy

Cast & Regisseur

Nieuws over Stop Filming Us