compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 25 20-6 t/m 26-6
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Styx

Styx

***1/20
Waardering: 3.8/5
Afgeraden voor kinderen jonger dan 9 jaarAngst

drama

Pitch van Styx
Styx: Susanne Wolff (Rieke)
Styx: Susanne Wolff (Rieke)
Delen op facebook
Styx
Nederlandse première: 17-1-2019
Duitsland, Oostenrijk, 94 min,
De veertigjarige arts Rieke maakt een lange zeiltocht van Gibraltar naar het vulkanische eiland Ascension in de Atlantische Oceaan. Onderweg komt ze een zwaar beschadigde boot met vluchtelingen tegen. Rieke moet er helemaal alleen voor zorgen dat deze mensen niet verdrinken.
trailer en bijzonderheden over Styx
De wereldpremière van Styx was tijdens het Berlin International Film Festival in 2018. De film heeft op dit festival meerdere prijzen gewonnen.
Aanloop van Styx
Dit is de tweede lange film van producer, regisseur en scenarioschrijver Wolfgang Fischer. In 2009 maakte hij Was du nicht siehst/What You Don't See.
BioscoopAgenda van Styx

Styx in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Synopsis distributeur
Styx toont een overlevingsstrijd op zee waarin een sterke vrouw worstelt met morele dilemma’s en de beperkingen van haar kunnen.

De veertigjarige Rieke is een succesvolle arts. Om te ontsnappen aan haar stressvolle bestaan, onderneemt ze in haar eentje een lange zeiltocht van Gibraltar naar het vulkanische eiland Ascension in de Atlantische Oceaan. Haar verlangen naar een zorgeloze vakantie lijkt aanvankelijk uit te komen, totdat ze na een storm op een zwaar beschadigde boot stuit, vol met wanhopige vluchtelingen. Meer dan honderd mensen dreigen te verdrinken. Rike probeert hulp in te roepen, maar ontdekt tot haar ontzetting dat ze er helemaal alleen voor staat.
Styx toont een overlevingsstrijd op zee waarin een sterke vrouw worstelt met morele dilemma’s en de beperkingen van haar kunnen. Het drama van Wolfgang Fischer (What You Don’t See) werd in Berlijn bekroond met het Europa Cinemas Label en de Prijs van de Oecumenische Jury.