compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 28 11-7 t/m 17-7
Film van de week!
MENU

Supernova

***1/20
Waardering: 3.5/5
Voor alle leeftijdenGrof taalgebruik

Pitch van Supernova

Stanley Tucci (Tusker) en Colin Firth (Sam)

Stanley Tucci (Tusker) en Colin Firth (Sam)

Delen op facebook
Supernova
Nederlandse première: 22-7-2021
Verenigd Koninkrijk, 2020, 94 min,

In Supernova zijn Sam en Tusker, al 20 jaar partners, aan her rondreizen door Engeland, in hun oude camper sinds dementie geconstateerd is bij Tusker, en bezoeken vrienden, familie en plaatsen uit hun verleden. Deze tijd die ze samen hebben, is het belangrijkste in hun leven geworden.

Bekijk bij:

meJanevideolandAmazon Prime Video

Supernova trailer en bijzonderheden

De film werd voor meerdere prijzen genomineerd en won de prijs voor Best Grownup Love Story tijdens de AARP Movies for Grownups Awards 2021.

Trailer van SupernovaBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Supernovahttps://i1.ytimg.com/vi/G6uXyFBWvN0/hqdefault.jpg2020-11-26
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Harry Macqueen maakte eerder Hinterland (2014).
Colin Firth is bekend van Tinker, Tailor, Soldier, Spy (2011), "The King's Speech (2010), "Mamma Mia!" (2008), "Girl with a Pearl Earring" (2003), "Love Actually" (2003), "The Importance of Being Earnest" (2002) en "Bridget Jones's Diary" (2001).
Stanley Tucci is bekend van "The Witches" (2020), "A Private War" (2018), "Patient Zero" (2016), "Spotlight" (2015), "The Hunger Games" (2012), "Magic Trip" (2011), "The Devil Wears Prada" (2006), "Maid in Manhattan" (2002), "Road To Perdition" (2002) en "Kiss of Death" (1995).

Supernova - Bioscopen, Tijden & Tickets

Supernova in de bioscoop

Wil je Supernova zien? Koop of huur de film hier:


meJane videoland Amazon Prime Video

Sam en Tusker, al 20 jaar partners, reizen in hun oude camper sinds dementie geconstateerd is bij Tusker, door Engeland en bezoeken vrienden, familie en plaatsen uit hun verleden.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Colin Firth en Stanley Tucci zijn fenomenaal als Sam en Tusker, die in Supernova samen hun weg moeten vinden in een leven dat langzaam uit hun handen glijdt. Regisseur en schrijver Harry Macqueen weet perfect de juiste toon te treffen in dit ingetogen drama waarin liefde en verlies samen komen.

Colin Firth en Stanley Tucci zijn fenomenaal als Sam en Tusker, die in Supernova samen hun weg moeten vinden in een leven dat langzaam uit hun handen glijdt. Regisseur en schrijver Harry Macqueen weet perfect de juiste toon te treffen in dit ingetogen drama waarin liefde en verlies samen komen. Sam en Tusker zijn al 20 jaar samen en trekken in een camper door Engeland. Ze bezoeken familie, vrienden en plaatsen uit hun verleden, maar het is geen gewone vakantie. Deze tijd die ze samen hebben, is het belangrijkste in hun leven geworden. Tuskers dementie is de laatste jaren erger geworden en de reis door het verleden moet ruimte maken voor een onzekere toekomst. Geheimen worden onthuld, plannen vallen in duigen en hun liefde biedt geen vanzelfsprekende oplossing meer. Ze moeten zich afvragen wat het betekent lief te hebben in de schaduw van een ingrijpende ziekte.

Productiemaatschappij: BBC Films, British Film Institute (BFI), Quiddity Films, The Bureau