compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 37 12-9 t/m 18-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > System Crasher

System Crasher

***1/20
Waardering: 3.8/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

drama

Pitch van System Crasher
Benni (Helena Zengel) is een negenjarige wildebras die een trauma opliep tijdens haar jeugd. Dit uit zich in paniekaanvallen en agressief gedrag. Omdat haar alleenstaande moeder, die voor haar jongere broer en zus moet zorgen, haar niet aankan, ontfermen de sociale diensten zich over haar en proberen ze een gunstige omgeving voor haar te vinden...
Delen op facebook
System Crasher
Nederlandse première: 27-2-2020
Duitsland, 2019, 118 min,
BioscoopAgenda van System Crasher

System Crasher in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Synopsis distributeur
Benni (Helena Zengel) is een negenjarige wildebras die een trauma opliep tijdens haar jeugd. Dit uit zich in paniekaanvallen en agressief gedrag. Omdat haar alleenstaande moeder, die voor haar jongere broer en zus moet zorgen, haar niet aankan, ontfermen de sociale diensten zich over haar en proberen ze een gunstige omgeving voor haar te vinden. Ze verblijft kort in een pleeggezin, komt een paar keer terecht in het ziekenhuis, maar al snel wordt duidelijk dat er geen permanente oplossing gevonden wordt die werkt. Ondanks de vele inspanningen van maatschappelijk werkster mevrouw Bafané (Gabriela Maria Schmeide), raken ze geen stap verder. Haar laatste hoop is Micha (Albrecht Schuch), een opvoeder wiens taak het is om Benni naar school te begeleiden. Hun relatie wordt intenser en na een paar weken samen in het bos te hebben doorgebracht, lijkt een belangrijk keerpunt bereikt te zijn. System Crasher won meerdere prijzen waaronder een Zilveren Beer op het Filmfestival van Berlijn en is de Duitse Oscar- inzending.