compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 33 15-8 t/m 21-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Tampopo

Tampopo

***1/20
Waardering: 3.8/5

Dandelion. Paardebloem.

Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarSeksGrof taalgebruikAngst

filmhuis, komedie

Pitch van Tampopo
Tampopo: Nobuo Nakamura (Old Gentleman)
Tampopo: Nobuo Nakamura (Old Gentleman)
Delen op facebook
Tampopo
Nederlandse première: 16-8-2018
Japan, 1985, 114 min,
Grappige Japanse komedie met maatschappijkritische ondertoon over een arme weduwe die een eettent runt. Zij zet alles op alles om met haar noedelsoep (ramen) de concurrentie te verslaan. Twee vrachtwagenchauffeurs schieten haar hierbij te hulp. Gaande weg blijkt dat eten nauw verbonden is met alle menselijke gevoelens, van lust tot angst.
trailer en bijzonderheden over Tampopo
Winnaar van heel veel filmprijzen zoals Awards of the Japanese Academy 1986. Film is uitgegroeid tot een foodie-klassieker.
Jûzô Itami zelf omschreef zijn film als een noodle-western, een heel vette knipoog naar de komische genre spaghetti western genaamd.
Aanloop van Tampopo
Regisseur Jûzô Itami liet eerder al in Ososhiki (1984) zien dat hij het bijzondere in gewone dagelijkse dingen kan zien.
BioscoopAgenda van Tampopo

Tampopo in de bioscoop

Synopsis distributeur
Verrukkelijke en onvergetelijke Japanse film, waarin alles wat het leven de moeite waard maakt, wordt gevierd en bezien vanuit voedsel.

Verrukkelijke en onvergetelijke Japanse film, waarin alles wat het leven de moeite waard maakt, wordt gevierd en bezien vanuit voedsel. Een intens geliefde klassieker, die zijn tijd ver vooruit was. Met zijn vrolijke vermenging van filmgenres en overweldigende aandacht voor eten verenigt hij filmliefhebber en foodie en brengt hij instant een lach op het gezicht van ieder. Eetcafé eigenaar Tampopo staat er alleen voor sinds haar man overleed. Haar Ramen (Japanse noedelsoep) is niet best en haar eetcafé lijkt op sterven na dood. Een rondtrekkende vrachtwagenchauffeur en zijn hulpje trekken zich haar benarde situatie aan en besluiten haar te helpen. Samen beginnen ze aan een epische zoektocht naar de perfecte Ramen. Eten wordt schaamteloos en met veel gevoel voor humor verbonden aan seks, liefde, de dood, maar ook aan bioscoopbezoek, het genot van streven naar perfectie en het belang van aandacht voor alles wat je doet. Meerdere verhaallijnen lopen door elkaar. Onvergetelijk sensueel zijn de erotische avonturen van de gourmet gangster en zijn lief. Hilarisch en soms wonderschoon zijn de sequenties over hoe etiquette en rituelen ons leven en ons eten bepalen. Alles komt samen in het ongegeneerd romantische hoofdverhaal.