compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 32 6-8 t/m 12-8
Film van de week!
MENU

Tampopo

***1/20
Waardering: 3.8/5

Dandelion. Paardebloem.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarSeksGrof taalgebruikAngst

Pitch van Tampopo

Nobuo Nakamura (Old Gentleman)

Nobuo Nakamura (Old Gentleman)

Delen op facebook
Tampopo
Nederlandse première: 16-8-2018
Japan, 1985, 114 min,

Grappige Japanse komedie met maatschappijkritische ondertoon over een arme weduwe die een eettent runt. Zij zet alles op alles om met haar noedelsoep (ramen) de concurrentie te verslaan. Twee vrachtwagenchauffeurs schieten haar hierbij te hulp. Gaande weg blijkt dat eten nauw verbonden is met alle menselijke gevoelens, van lust tot angst.

Bekijk bij:

picl

Tampopo trailer en bijzonderheden

Winnaar van heel veel filmprijzen zoals Awards of the Japanese Academy 1986. Film is uitgegroeid tot een foodie-klassieker.
Jûzô Itami zelf omschreef zijn film als een noodle-western, een heel vette knipoog naar de komische genre spaghetti western genaamd.

Trailer van TampopoBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Tampopohttps://i1.ytimg.com/vi/7tw4usxr66A/hqdefault.jpg2018-07-03
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Jûzô Itami liet eerder al in Ososhiki (1984) zien dat hij het bijzondere in gewone dagelijkse dingen kan zien.

Tampopo - Bioscopen, Tijden & Tickets

Tampopo in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Tampopo zien? Koop of huur de film hier:


picl

We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Heruitgave van baanbrekende foodie-komedie. Twee vrachtwagenchauffeurs helpen een richtingloze weduwe met haar noodles-eettent. Eten lijkt verbonden te zijn met alle basale emoties van de mens.Meer films online, op DVD / BR


Amazon Prime Video

DVD algemeenBol.com pixel

Synopsis distributeur

Verrukkelijke en onvergetelijke Japanse film, waarin alles wat het leven de moeite waard maakt, wordt gevierd en bezien vanuit voedsel.

Verrukkelijke en onvergetelijke Japanse film, waarin alles wat het leven de moeite waard maakt, wordt gevierd en bezien vanuit voedsel. Een intens geliefde klassieker, die zijn tijd ver vooruit was. Met zijn vrolijke vermenging van filmgenres en overweldigende aandacht voor eten verenigt hij filmliefhebber en foodie en brengt hij instant een lach op het gezicht van ieder. Eetcafé eigenaar Tampopo staat er alleen voor sinds haar man overleed. Haar Ramen (Japanse noedelsoep) is niet best en haar eetcafé lijkt op sterven na dood. Een rondtrekkende vrachtwagenchauffeur en zijn hulpje trekken zich haar benarde situatie aan en besluiten haar te helpen. Samen beginnen ze aan een epische zoektocht naar de perfecte Ramen. Eten wordt schaamteloos en met veel gevoel voor humor verbonden aan seks, liefde, de dood, maar ook aan bioscoopbezoek, het genot van streven naar perfectie en het belang van aandacht voor alles wat je doet. Meerdere verhaallijnen lopen door elkaar. Onvergetelijk sensueel zijn de erotische avonturen van de gourmet gangster en zijn lief. Hilarisch en soms wonderschoon zijn de sequenties over hoe etiquette en rituelen ons leven en ons eten bepalen. Alles komt samen in het ongegeneerd romantische hoofdverhaal.

Productiemaatschappij: Itami Productions, New Century Productions

Cast & Regisseur

Nobuo Nakamura

Old Gentleman
Koji Yakusho

Man in White Suit
Mariko Okada

Supageti Sensei
Jûzô Itami

Regisseur