compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 15 15-4 t/m 21-4
Film van de week!
MENU

Tarifa Traffic - Death in the Straits of Gibraltar

***1/20
Waardering: 3.8/5

Pitch

Documentaire over Marokkaanse en Afrikaanse vluchtelingen die de overtocht naar Spanje niet overleven. Sober gefilmd, met aandacht voor familieleden die de doden willen terugzien.
Delen op facebook
Tarifa Traffic - Death in the Straits of Gibraltar
Duitsland, 2003, 60 min,

bijzonderheden

Tarifa ligt op het uiterste puntje van Spanje en staat bekend als <i>surfers' paradise</i>. Aan de overkant, op zo'n twintig kilometer afstand, is de kust van Marokko te zien. Voor de zongebruinde surfers is het een idyllisch vakantieoord, maar een medewerker van het Rode Kruis zegt het strand met tegenzin te betreden. Hij weet wat hij er 's nachts en 's ochtends vroeg kan aantreffen: verkleumde, onderkoelde Afrikaanse vluchtelingen of erger: de lichamen van drenkelingen die het niet hebben gered. Want met sommige weersomstandigheden weten de hulpverleners en agenten inmiddels wel hoe laat het is. Er wordt dan ook grondig gepatrouilleerd. Pijnlijk is de volle begraafplaats vol genummerde graven; uiteraard is de identiteit van veel van de doden niet te achterhalen. De maker vertelt het verhaal van de drenkelingen, maar stelt indirect ook de schuldvraag; in hoeverre is Europa hiervoor verantwoordelijk?

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Joakim Demmer (Stockholm, 1965) studeerde fotografie in Gamleby en werkte van 1989 tot 1992 als cameraman. Hij verhuisde in 1992 naar Oslo, waar hij voor de tv-zender TV2 werkte. In 1995 begon hij met zijn studie aan de Deutsche Film- und Fernsehakademie te Berlijn. 'Tarfa Traffic' is zijn eindexamenfilm.

Tarifa Traffic - Death in the Straits of Gibraltar - Bioscopen, Tijden & Tickets

Tarifa Traffic - Death in the Straits of Gibraltar in de bioscoop

Wil je Tarifa Traffic - Death in the Straits of Gibraltar zien? Koop of huur de film hier:



Documentaire over Marokkaanse en Afrikaanse vluchtelingen die de overtocht naar Spanje niet overleven. Sober gefilmd, met aandacht voor familieleden die de doden willen terugzien.



Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Dschoint Ventschr Filmproduktion AG

Cast & Regisseur