compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
WEB | mobiel
Baantjer het Begin - Film van de week!
MENU
Home > Films > Taxi

Taxi

****0
Waardering: 4/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarAngst

filmhuis

Pitch van Taxi
Taxi filmstill
Taxi filmstill
Delen op facebook
Taxi
Iran, 2015, 82 min,
Taxichauffeur Jafar Panahi rijdt door de straten van Teheran en interviewt iedere passagier die in zijn auto stapt. Zo schetst hij een divers en breed beeld van het alledaagse leven in de Iraanse hoofdstad.
trailer en bijzonderheden over Taxi
Jafar Panahi moest Taxi stiekem maken omdat hij sinds 2010 een filmverbod heeft in Iran. Na afronding werd de film naar Berlijn gesmokkeld. Daar won Panahi de Gouden Beer op het Filmfestival van Berlijn. Omdat de filmmaker zelf nog steeds Iran niet mag verlaten, nam zijn nichtje de filmprijs in ontvangst.
Aanloop van Taxi
De debuutfilm van regisseur Jafar Panahi, 'The White Balloon', won de Gouden Camera op het filmfestival van Cannes in 1995.
Onze recensie
****0

'Geslaagde mix van satire en docu'

Je moet het Jafar Panahi nageven: de man heeft ongelooflijk veel lef. De Iraanse regisseur heeft al jaren een beroepsverbod in eigen land en weet toch steeds weer een film te maken. Taxi Teheran, of kortweg Taxi, is nieuwste film, een geslaagde mix van een documentaire, satire en een autobiografie. ...lees de volledige recensie
BioscoopAgenda van Taxi

Taxi in de bioscoop

Wil je Taxi zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 49 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Terwijl hij door de straten van Teheran manoeuvreert, interviewt taxichauffeur Jafar zijn passagiers. Op deze manier krijgt de kijker een veelzijdig beeld van het dagelijks leven in Teheran. Van regisseur Jafar Panahi.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen