compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 25-2 t/m 3-3
Film van de week!
MENU

Taxi

****0
Waardering: 4/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarAngst

Pitch van Taxi

Taxi filmstill

Taxi filmstill

Delen op facebook
Taxi
Iran, 2015, 82 min,

Taxichauffeur Jafar Panahi rijdt door de straten van Teheran en interviewt iedere passagier die in zijn auto stapt. Zo schetst hij een divers en breed beeld van het alledaagse leven in de Iraanse hoofdstad.

Bekijk bij:

Disney+

Taxi trailer en bijzonderheden

Jafar Panahi moest Taxi stiekem maken omdat hij sinds 2010 een filmverbod heeft in Iran. Na afronding werd de film naar Berlijn gesmokkeld. Daar won Panahi de Gouden Beer op het Filmfestival van Berlijn. Omdat de filmmaker zelf nog steeds Iran niet mag verlaten, nam zijn nichtje de filmprijs in ontvangst.

Trailer van TaxiBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Taxihttps://i1.ytimg.com/vi/L3g9AhdngTw/hqdefault.jpg2015-05-19
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De debuutfilm van regisseur Jafar Panahi, 'The White Balloon', won de Gouden Camera op het filmfestival van Cannes in 1995.

Onze recensie ****0

'Geslaagde mix van satire en docu'

Je moet het Jafar Panahi nageven: de man heeft ongelooflijk veel lef. De Iraanse regisseur heeft al jaren een beroepsverbod in eigen land en weet toch steeds weer een film te maken. Taxi Teheran, of kortweg Taxi, is nieuwste film, een geslaagde mix van een documentaire, satire en een autobiografie. ...lees de volledige recensie

Cast & Regisseur

Nieuws over Taxi