compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 34 22-8 t/m 28-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > The Bastard

The Bastard

****1/2
Waardering: 4.5/5
Voor alle leeftijden

documentaire, filmhuis

Pitch van The Bastard
The Bastard filmstill
The Bastard filmstill
Delen op facebook
The Bastard
Nederlandse première: 29-3-2018
Ethiopië, Nederland, Zuid-Afrika, 2018, 85 min,
De half-Ethiopische, verstoten bastaardzoon van een Friese man zit in een dodencel in Addis Abeba. De man wil niets van hem weten, maar ze blijken meer gemeen te hebben dan gedacht.
trailer en bijzonderheden over The Bastard
Voordat Floris-Jan van Luyn documentaires ging maken, was hij werkzaam als buitenlandcorrespondent voor onder andere NRC, waaronder in Azië en Zuid-Amerika.
Aanloop van The Bastard
Regisseur Floris-Jan van Luyn is onder andere bekend van de documentaire Dagboek van een postduif (2014).
BioscoopAgenda van The Bastard

The Bastard in de bioscoop

Wil je The Bastard zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 50 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Documentaire over een Friese fietsenmaker die een Ethiopische halfbroer blijkt te hebben die in een dodencel zit in Addis Abeba. Zijn vader wil niets van hem weten.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
Een Friese fietsenmaker krijgt op een dag het onwaarschijnlijke bericht dat hij een Ethiopische halfbroer heeft. Hij heet Daniel en zit gevangen in een dodencel in Addis Abeba. Dat nieuws is het startpunt van een onthutsende familiegeschiedenis. Over een verstoten kind dat opgroeit voor galg en rad, en een bejaarde vader die niet langer kan ontkomen aan zijn inmiddels volwassen bastaardzoon. Daniel koestert grote wrok en hunkert naar de erkenning. Maar zijn vader wil er niets van weten, al was het naar omdat Daniel zwart is. Een DNA-test veroordeelt ze tot elkaar. En dan blijken vader en zoon meer met elkaar gemeen te hebben dan ze ooit zouden willen toegeven.