compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 45 7-11 t/m 13-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > The Death of Stalin

The Death of Stalin

***1/20
Waardering: 3.8/5
Niet voor personen jonger dan 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

biografie, drama, filmhuis, historie, komedie

Pitch van The Death of Stalin
Steve Buscemi (Nikita Khrushchev) en Jeffrey Tambor (Georgy Malenkov)
Steve Buscemi (Nikita Khrushchev) en Jeffrey Tambor (Georgy Malenkov)
Delen op facebook
The Death of Stalin
Nederlandse première: 3-5-2018
Frankrijk, Groot-Brittannië, 2017, 106 min,
Na de dood van Sovjet-dictator Josef Stalin weet de communistische partijtop niet wat te doen. Er ontstaat een warrige machtsstrijd.
trailer en bijzonderheden over The Death of Stalin
Stalin is verantwoordelijk voor miljoenen doden. Naarmate hij zijn eigen dood naderde werd hij steeds meedogenlozer. Toen zijn lijfarts hem adviseerde het rustiger aan te doen, werd Stalin zo kwaad dat hij de arts liet arresteren.
Aanloop van The Death of Stalin
Steve Buscemi is onder meer bekend van Reservoir Dogs en Fargo. Michael Palin is onder meer bekend van de komediegroep 'Monty Python'.
BioscoopAgenda van The Death of Stalin

The Death of Stalin in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.


Synopsis distributeur
Nadat Josef Stalin op een ochtend in maart 1953 bewusteloos wordt aangetroffen, reageert de resterende top van de Communistische Partij als verlamd. Niemand durft er een dokter bij te halen, wat ook lastig is, want Stalin heeft al zijn dokters laten verbannen. Twee dagen later wordt hij dood verklaard. In het machtsvacuüm dat ontstaat, probeert iedereen vooral zijn eigen hachje te redden. Het gekonkel en de machtsspelletjes in het Kremlin draaien op volle toeren. Een hilarische strijd om de macht is begonnen.