compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 02 13-1 t/m 19-1
Film van de week!
MENU

The Duke

**1/200
Waardering: 2.5/5
Voor alle leeftijdenGrof taalgebruik

Pitch

In 1961 steelt de zestigjarige taxichauffeur Kempton Bunton het portret van The Duke of Wellington door Goya uit de National Gallery in Londen. In zijn losgeldbrieven belooft hij het schilderij terug te geven wanneer de overheid televisie gratis beschikbaar maakt voor ouderen.
Delen op facebook
The Duke
Nederlandse première: 24-2-2022
Verenigd Koninkrijk, 2020, 95 min,

The Duke trailer

Trailer van The DukeBekijk de trailer en de beste filmstills van de film The Dukehttps://i1.ytimg.com/vi/QyFFPKn8VjM/hqdefault.jpg2021-06-22
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

The Duke - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Duke in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Synopsis distributeur

In 1961 stal Kempton Bunton, een 60-jarige taxichauffeur, Goya's portret van de hertog van Wellington uit de National Gallery in Londen. Het was de eerste (en nog steeds de enige) diefstal uit de geschiedenis van het museum. In zijn losgeldbrieven schreef Bunton dat hij het schilderij zou teruggeven op voorwaarde dat de overheid ermee in zou stemmen om gratis televisie te verstrekken aan ouderen.
Pas vijftig jaar later zou de volledige geschiedenis achter de diefstal bekend worden - een verbazingwekkend verhaal over hoe een rechtschapen man de wereld wilde veranderen en daarmee zijn zoon en zijn huwelijk redde.

Productiemaatschappij: Great Bison Productions, Ingenious Media, Neo, Pathe UK, Screen Yorkshire

Cast & Regisseur

Helen Mirren

Dorothy Bunton
Jim Broadbent

Kempton Bunton
Matthew Goode

Jeremy Hutchinson
Andrew Havill

Sir Philip Hendy
Heather Craney

Debbie - Clerk of the Court
Roger Michell

Regisseur
The Duke poster