compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 15 11-4 t/m 17-4
Film van de week!
MENU

The Duke

**1/200
Waardering: 2.5/5
Voor alle leeftijdenGrof taalgebruik

Pitch van The Duke

Helen Mirren (Dorothy Bunton) en Jim Broadbent (Kempton Bunton)

Helen Mirren (Dorothy Bunton) en Jim Broadbent (Kempton Bunton)

Delen op facebook
The Duke
Nederlandse première: 17-3-2022
Verenigd Koninkrijk, 2020, 95 min,

In The Duke steelt 1961 de zestigjarige taxi-chauffeur van de National Gallery een portret van de Duke of Wellington geschilderd door Goya. Als losgeld wil hij dat de overheid meer investeert in ouderenzorg. Zijn huwelijk komt onder spanning te staan.

Bekijk bij:

meJanevideoland

The Duke trailer en bijzonderheden

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal in 1961.
In de James Bond film Dr. No (1962) wordt er een knipoog naar deze diefstal gedaan in twee scènes van de film, wat weer heeft geleid tot vergelijkbare scènes in Skyfall (2012) en Spectre (2015) waarbij Blofeld de in 2010 gestolen Modigiliani 'Dame met waaier' in bezit heeft.

Trailer van The DukeBekijk de trailer en de beste filmstills van de film The Dukehttps://i1.ytimg.com/vi/QyFFPKn8VjM/hqdefault.jpg2021-06-22
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

The Duke - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Duke in de bioscoop

Wil je The Duke zien? Koop of huur de film hier:


meJane videoland

De zestigjarige taxi-chauffeur Kempton Bunton steelt in 1961 een portret van de Duke of Wellington geschilderd door Goya.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

In 1961 steelt de zestigjarige taxichauffeur Kempton Bunton het portret van The Duke of Wellington door Goya uit de National Gallery in Londen. In zijn losgeldbrieven belooft hij het schilderij terug te geven wanneer de overheid televisie gratis beschikbaar maakt voor ouderen.

In 1961 stal Kempton Bunton, een 60-jarige taxichauffeur, Goya's portret van de hertog van Wellington uit de National Gallery in Londen. Het was de eerste (en nog steeds de enige) diefstal uit de geschiedenis van het museum. In zijn losgeldbrieven schreef Bunton dat hij het schilderij zou teruggeven op voorwaarde dat de overheid ermee in zou stemmen om gratis televisie te verstrekken aan ouderen.
Pas vijftig jaar later zou de volledige geschiedenis achter de diefstal bekend worden - een verbazingwekkend verhaal over hoe een rechtschapen man de wereld wilde veranderen en daarmee zijn zoon en zijn huwelijk redde.

Productiemaatschappij: Great Bison Productions, Ingenious Media, Neo, Pathe UK, Screen Yorkshire

Cast & Regisseur

Helen Mirren

Dorothy Bunton
Jim Broadbent

Kempton Bunton
Aimee Kelly

Irene Boslover
Matthew Goode

Jeremy Hutchinson
Roger Michell

Regisseur
The Duke poster