compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 02 13-1 t/m 19-1
Film van de week!
MENU

The End of Fear

****0
Waardering: 4/5
Voor alle leeftijden

Pitch van The End of Fear

The End of Fear filmstill

The End of Fear filmstill

Delen op facebook
The End of Fear
Nederlandse première: 1-2-2018
Nederland, 2018, 70 min,

Kunstenaar Barnett Newman, kunsthaters, de media en de museumdirecteur worden bevraagd over 'de aanslag' op het werk Who's Afraid of Red, Yellow and Blue III. Ook de nasleep ontwikkeld zich tot een drama. Kan je een werk wel restaureren? Is er dan nog sprake van een origineel?

The End of Fear trailer en bijzonderheden

In 1986 beschadigd een bezoeker van het museum het werk, de restauratie die volgde zorgde ook voor veel controverse, want er ging van alles mis.

Trailer van The End of FearBekijk de trailer en de beste filmstills van de film The End of Fearhttps://i1.ytimg.com/vi/0WBDkno_Dv4/hqdefault.jpg2017-12-29
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Filmmaker Barbara Visser maakte eerder de documentaire Cake De vraag 'Wat is kunst?' staat dicht bij Visser. Ze speelt graag met de vraag wat echt is en wat niet. Zo liet ze zich eens vervangen door een actrice die in haar plaats een lezing hield.

The End of Fear - Bioscopen, Tijden & Tickets

The End of Fear in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Synopsis distributeur

In The End of Fear wordt de krankzinnige geschiedenis van het schilderij Who's Afraid of Red, Yellow and Blue III (1966-67) van Barnett Newman verteld vanuit de kunstenaar, de kunsthater, de media en de museumdirecteur.

In The End of Fear wordt de krankzinnige geschiedenis van het schilderij Who's Afraid of Red, Yellow and Blue III (1966-67) van Barnett Newman verteld vanuit de kunstenaar, de kunsthater, de media en de museumdirecteur. Zelden riep een kunstwerk zoveel vragen op, lokte het zoveel emoties uit. De zware aanslag op het werk door een bezoeker in 1986 werd gevolgd door een controversiële restauratie en rechtszaak. Uiteindelijk blijft de million dollar question in de lucht hangen: zien we een origineel of een kopie?

Productiemaatschappij: De Familie

Cast & Regisseur