compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 19-5 t/m 25-5
Film van de week!
MENU

The First Purge

**1/200
Waardering: 2.8/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch van The First Purge

The First Purge filmstill

The First Purge filmstill

Delen op facebook
The First Purge
Nederlandse première: 5-7-2018
Verenigde Staten, 2018, 103 min,

Een nacht per jaar mogen Amerikanen alle denkbare misdaden plegen, om zo al hun woede kwijt te kunnen. Een groep mensen komt hiertegen in verzet en ontdekken dat er vuile spelletjes worden gespeeld.

Bekijk bij:

The First Purge trailer en bijzonderheden

De promotieposter van de film toont een plaatje van een rode pet met de slogan 'The First Purge'. Deze lijkt behoorlijk veel op de 'Make America Great Again'-pet van Donald Trump.

Trailer van The First PurgeBekijk de trailer en de beste filmstills van de film The First Purgehttps://i1.ytimg.com/vi/ydPbBT7DXrI/hqdefault.jpg2018-02-08
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Dit is een prequel op The Purge (2013), The Purge: Anarchy (2014) en The Purge: Election Year (2016).

The First Purge - Bioscopen, Tijden & Tickets

Synopsis distributeur

Achter elke traditie schuilt een revolutie. In The First Puge is te zien hoe de traditie van elk jaar 12 uur wetteloosheid ooit begon als een simpel experiment.

Achter elke traditie schuilt een revolutie. In The First Puge is te zien hoe de traditie van elk jaar 12 uur wetteloosheid ooit begon als een simpel experiment. Om de criminaliteitscijfers voor de rest van het jaar onder één procent te houden, besluiten de New Founding Fathers of America (NFFA) een sociologische theorie te testen waarbij één nacht lang alle vormen van agressie zijn toegestaan in één besloten gemeenschap. Maar als het geweld van de onderdrukkers en de woede van de deelnemers met elkaar botsen, loopt het experiment volledig uit de hand. Het geweld breidt zich uit, ver voorbij de stadsgrenzen en door het hele land. Na het succes van The Purge: Election Year, de meest succesvolle film in de serie tot dusver, keert bedenker James DeMonaco (schrijver en regisseur van The Purge, The Purge: Anarchy en The Purge: Election Year) terug samen met de producenten van dit wereldwijde fenomeen: Jason Blum van Blumhouse Productions (Insidious-serie, Get Out, Split), Michael Bay, Brad Fuller en Andrew Form van Platinum Dunes (Teenage Mutant Ninja Turtles en Ouija-series, The Texas Chainsaw Massacre), en DeMonaco’s vaste producent, Sébastien K. Lemercier (Assault on Precinct 13, Four Lovers). 
The First Purge is geregisseerd door Gerard McMurray (Burning Sands), gebaseerd op een scenario dat wederom van de hand van DeMonaco afkomstig is.

The First Purge is geregisseerd door Gerard McMurray (Burning Sands), gebaseerd op een scenario dat wederom van de hand van DeMonaco is

Productiemaatschappij: Blumhouse Productions, Platinum Dunes