compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 28 11-7 t/m 17-7
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > The First Purge

The First Purge

**1/200
Waardering: 2.8/5
Niet voor personen jonger dan 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

actie, horror, science fiction, thriller

Pitch van The First Purge
The First Purge filmstill
The First Purge filmstill
Delen op facebook
The First Purge
Nederlandse première: 5-7-2018
Verenigde Staten, 2018, 103 min,
Een nacht per jaar mogen Amerikanen alle denkbare misdaden plegen, om zo al hun woede kwijt te kunnen. Een groep mensen komt hiertegen in verzet en ontdekken dat er vuile spelletjes worden gespeeld.
trailer en bijzonderheden over The First Purge
De promotieposter van de film toont een plaatje van een rode pet met de slogan 'The First Purge'. Deze lijkt behoorlijk veel op de 'Make America Great Again'-pet van Donald Trump.
Aanloop van The First Purge
Dit is een prequel op The Purge (2013), The Purge: Anarchy (2014) en The Purge: Election Year (2016).
BioscoopAgenda van The First Purge

The First Purge in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Synopsis distributeur
Achter elke traditie schuilt een revolutie. In The First Puge is te zien hoe de traditie van elk jaar 12 uur wetteloosheid ooit begon als een simpel experiment.

Achter elke traditie schuilt een revolutie. In The First Puge is te zien hoe de traditie van elk jaar 12 uur wetteloosheid ooit begon als een simpel experiment. Om de criminaliteitscijfers voor de rest van het jaar onder één procent te houden, besluiten de New Founding Fathers of America (NFFA) een sociologische theorie te testen waarbij één nacht lang alle vormen van agressie zijn toegestaan in één besloten gemeenschap. Maar als het geweld van de onderdrukkers en de woede van de deelnemers met elkaar botsen, loopt het experiment volledig uit de hand. Het geweld breidt zich uit, ver voorbij de stadsgrenzen en door het hele land. Na het succes van The Purge: Election Year, de meest succesvolle film in de serie tot dusver, keert bedenker James DeMonaco (schrijver en regisseur van The Purge, The Purge: Anarchy en The Purge: Election Year) terug samen met de producenten van dit wereldwijde fenomeen: Jason Blum van Blumhouse Productions (Insidious-serie, Get Out, Split), Michael Bay, Brad Fuller en Andrew Form van Platinum Dunes (Teenage Mutant Ninja Turtles en Ouija-series, The Texas Chainsaw Massacre), en DeMonaco’s vaste producent, Sébastien K. Lemercier (Assault on Precinct 13, Four Lovers). 
The First Purge is geregisseerd door Gerard McMurray (Burning Sands), gebaseerd op een scenario dat wederom van de hand van DeMonaco afkomstig is.

The First Purge is geregisseerd door Gerard McMurray (Burning Sands), gebaseerd op een scenario dat wederom van de hand van DeMonaco is