compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 23-11 t/m 29-11
Film van de week!
MENU

The Glorias

**1/200
Waardering: 2.5/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGrof taalgebruikDiscriminatie

Pitch van The Glorias

Delen op facebook
The Glorias
Nederlandse première: 26-11-2020
Verenigde Staten, 2020, 148 min,

In The Glorias reist de jonge Gloria noodgedwongen met haar vader rond die vanuit een trailer zaken doet in de VS. Deze ervaring beïnvloedt het werk van de latere feministisch icoon Gloria Steinem — schrijfster, activiste en organisator van vrouwenrechten wereldwijd. Hoewel ze later bekend staat als een begenadigde spreker moest ze eerst haar spreekangst overwinnen, daarvoor krijgt zij onverwacht hulp van een luidruchtige zwarte vrouw — Dorothy Pitman Hughes — waarmee zij allerlei projecten start.

Bekijk bij:

meJane

The Glorias trailer en bijzonderheden

De filmcast kent drie Oscarwinnaars: Julianne Moore, Timothy Hutton en Alicia Vikander; en Oscar-genomineerde Bette Midler.

Gefilmd in Savanah, Georgia en New York City, New York (VS) en Udaipur (India).

Trailer van The GloriasBekijk de trailer en de beste filmstills van de film The Gloriashttps://i1.ytimg.com/vi/W9qBA_SJzuc/hqdefault.jpg2020-10-30
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De Oscar-genomineerde regisseur Julie Taymor is bekend van haar films Frida (2002) en Across the Universe (2007).
Dit is de tweede film waarin Julianne Moore een vrouw speelt genaamd Gloria, eerder speelde ze het titelpersonage in Gloria Bell (2018), de remake van de Chileense film Gloria (2013). Moore is bekend van Still Alice (2014), The Kids Are All Right (2010), Far from Heaven (2002) en Magnolia (1999).
Alicia Vikander die Gloria speelt als jonge vrouw is bekend van Tomb Raider (2018), The Danish Girl (2015) en Ex Machina (2014).
De van oorsprong popzangeres Janelle Monáe werkt inmiddels aan een succesvolle carrière als acteur met klinkende filmtitels als The Equalizer (2014), Moonlight (2016) en Us (2019) op haar cv.

The Glorias - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Glorias in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je The Glorias zien? Koop of huur de film hier:


meJane

Feministisch icoon Gloria Steinem moest als kind veel rond reizen, wat invloed heeft op haar leven als schrijfster, activiste en organisator van vrouwenrechten wereldwijd.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Journalist, activist en feminist Gloria Steinem is een icoon dat beroemd is geworden door haar baanbrekende activisme, het aanvoeren van de revolutionaire Amerikaanse women’s movement en haar artikelen en speeches die invloed hebben gehad op meerdere generaties. Deze non-traditionele biopic van regisseur Julie Taymor (Across the Universe, Frida) over een van de meest inspirerende en legendarische personen uit de moderne geschiedenis, is gebaseerd op Steinems autobiografie My Life on the Road.

Productiemaatschappij: Artemis Rising Foundation, Page Fifty-Four Pictures, The Glorias (produced by)

Cast & Regisseur

Bette Midler

Bella Abzug
Janelle Monáe

Dorothy Pitman Hughes
Timothy Hutton

Leo Steinem
Julie Taymor

Regisseur