compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 24 13-6 t/m 19-6
WEB | mobiel
X-Men: Dark Phoenix - Film van de week!
MENU
Home > Films > The Insult

The Insult

****0
Waardering: 4/5

L'insulte

Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

drama, filmhuis

Pitch van The Insult
The Insult: Kamel El Basha (Yasser Abdallah Salameh)
The Insult: Kamel El Basha (Yasser Abdallah Salameh)
Delen op facebook
The Insult
Nederlandse première: 15-2-2018
België, Cyprus, Frankrijk, Libanon, Verenigde Staten, 2017, 112 min,
Een explosieve belediging van een Libanese christen aan het adres van een Palestijnse vluchteling escaleert tot een rechtszaak van nationaal belang, die de hooggespannen verhoudingen in Libanon op scherp zetten.
trailer en bijzonderheden over The Insult
Deze film is de allereerste Libanese film die voor een Oscar werd genomineerd. Het ging om de categorie 'Best Foreign Language Film' tijdens de Oscars van 2018.
Aanloop van The Insult
De Libanese regisseur Ziad Doueiri maakte in 2004 de Belgische film Lila dit ça, met Vahina Giocante en werkte als cameraman mee aan Quentin Tarantino-films als Pulp Fiction, Reservoir Dogs en Jackie Brown.
BioscoopAgenda van The Insult

The Insult in de bioscoop

Wil je The Insult zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 1 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Een Libanese christen in Beiroet krijgt het aan de stok met een Palestijnse vluchteling vanwege enkele hoogexplosieve woorden. De vluchteling valt de christen aan, wat tot een rechtszaak leidt en escaleert tot een zaak van nationaal belang.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
In The Insul leidt een incident tussen twee mannen tot een zaak van nationaal belang, waarin de Libanese burgeroorlog een schaduw op de hedendaagse maatschappij werpt.

In The Insult leidt een incident tussen twee mannen tot een zaak van nationaal belang, waarin de Libanese burgeroorlog een schaduw op de hedendaagse maatschappij werpt. Politiek en religie verdelen een land waar de wonden uit het verleden nog lang niet geheeld zijn.
Tijdens de renovatiewerken van een appartementsgebouw in Beiroet leidt een probleem met de waterafvoer tot een confrontatie tussen bewoner Toni en aannemer Yasser. Toni is een Libanese christen, Yasser een Palestijnse vluchteling. Als de ruzie uit de hand loopt door een belediging, worden beide mannen meegesleurd in een neerwaartse spiraal waarvan de draagwijdte veel verder reikt dan de grenzen van de rechtspraak.
The Insult is internationaal omarmd door het publiek en won verschillende publieksprijzen. Voor zijn rol ontving Kamel El Basha op het filmfestival van Venetië de prijs voor Beste Acteur. De film staat verder op de shortlist van de Oscar voor Beste Buitenlandse Film en zal op het Internationaal Filmfestival van Rotterdam zijn Nederlandse première beleven.