compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 04 23-1 t/m 29-1
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > The Insult

The Insult

****0
Waardering: 4/5

L'insulte

Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

Pitch van The Insult

Kamel El Basha (Yasser Abdallah Salameh)

Kamel El Basha (Yasser Abdallah Salameh)

Delen op facebook
The Insult
Nederlandse première: 15-2-2018
België, Cyprus, Frankrijk, Libanon, Verenigde Staten, 2017, 112 min,
Een explosieve belediging van een Libanese christen aan het adres van een Palestijnse vluchteling escaleert tot een rechtszaak van nationaal belang, die de hooggespannen verhoudingen in Libanon op scherp zetten.

The Insult trailer en bijzonderheden

Deze film is de allereerste Libanese film die voor een Oscar werd genomineerd. Het ging om de categorie 'Best Foreign Language Film' tijdens de Oscars van 2018.
Trailer van The InsultBekijk de trailer en de beste filmstills van de film The Insulthttps://i1.ytimg.com/vi/ZrFWxAuoYCA/hqdefault.jpg2018-01-08

Aanloop

De Libanese regisseur Ziad Doueiri maakte in 2004 de Belgische film Lila dit ça, met Vahina Giocante en werkte als cameraman mee aan Quentin Tarantino-films als Pulp Fiction, Reservoir Dogs en Jackie Brown.

The Insult - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Insult in de bioscoop

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

In The Insul leidt een incident tussen twee mannen tot een zaak van nationaal belang, waarin de Libanese burgeroorlog een schaduw op de hedendaagse maatschappij werpt.

In The Insult leidt een incident tussen twee mannen tot een zaak van nationaal belang, waarin de Libanese burgeroorlog een schaduw op de hedendaagse maatschappij werpt. Politiek en religie verdelen een land waar de wonden uit het verleden nog lang niet geheeld zijn.
Tijdens de renovatiewerken van een appartementsgebouw in Beiroet leidt een probleem met de waterafvoer tot een confrontatie tussen bewoner Toni en aannemer Yasser. Toni is een Libanese christen, Yasser een Palestijnse vluchteling. Als de ruzie uit de hand loopt door een belediging, worden beide mannen meegesleurd in een neerwaartse spiraal waarvan de draagwijdte veel verder reikt dan de grenzen van de rechtspraak.
The Insult is internationaal omarmd door het publiek en won verschillende publieksprijzen. Voor zijn rol ontving Kamel El Basha op het filmfestival van Venetië de prijs voor Beste Acteur. De film staat verder op de shortlist van de Oscar voor Beste Buitenlandse Film en zal op het Internationaal Filmfestival van Rotterdam zijn Nederlandse première beleven.

Productiemaatschappij: Canal+, Centre National de la Cinématographie (CNC), Ciné+, Cohen Media Group, Douri Films, Ezekiel Films, L'Aide aux Cinémas du Monde, Rouge International, Scope Pictures, Tessalit Productions

Cast & Regisseur

Adel Karam

Tony Hanna
Kamel El Basha

Yasser Abdallah Salameh
Carlos Chahine

Judge Chahine
Julia Kassar

Judge Colette Mansour
Ziad Doueiri

Regisseur
The Insult poster