compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 33 15-8 t/m 21-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > The Insult > Detailinformatie

The Insult

****0
Waardering: 4/5

L'insulte

Detailinformatie over de film The Insult

Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

drama, filmhuis

Meer info voor de echte fans

Met

Adel Karam
Adel Karam
Tony Hanna
Kamel El Basha
Kamel El Basha
Yasser Abdallah Salameh
Carlos Chahine
Carlos Chahine
Judge Chahine
Julia Kassar
Julia Kassar
Judge Colette Mansour
Diamand Bou Abboud
Diamand Bou Abboud
Nadine Wehbe
Christine Choueiri
Christine Choueiri
Manal Salameh
Georges Daoud
Georges Daoud
Georges Hanna
Rita Hayek
Rita Hayek
Shirine Hanna
Camille Salameh
Camille Salameh
Wajdi Wehbe

Ook met

Rifaat Torbey (Samir Geagea)

Production
design

Productie-
maatschap-
pijen

Canal+, Centre National de la Cinématographie (CNC), Ciné+, Cohen Media Group, Douri Films, Ezekiel Films, L'Aide aux Cinémas du Monde, Rouge International, Scope Pictures, Tessalit Productions
Synopsis distributeur
In The Insul leidt een incident tussen twee mannen tot een zaak van nationaal belang, waarin de Libanese burgeroorlog een schaduw op de hedendaagse maatschappij werpt.

In The Insult leidt een incident tussen twee mannen tot een zaak van nationaal belang, waarin de Libanese burgeroorlog een schaduw op de hedendaagse maatschappij werpt. Politiek en religie verdelen een land waar de wonden uit het verleden nog lang niet geheeld zijn.
Tijdens de renovatiewerken van een appartementsgebouw in Beiroet leidt een probleem met de waterafvoer tot een confrontatie tussen bewoner Toni en aannemer Yasser. Toni is een Libanese christen, Yasser een Palestijnse vluchteling. Als de ruzie uit de hand loopt door een belediging, worden beide mannen meegesleurd in een neerwaartse spiraal waarvan de draagwijdte veel verder reikt dan de grenzen van de rechtspraak.
The Insult is internationaal omarmd door het publiek en won verschillende publieksprijzen. Voor zijn rol ontving Kamel El Basha op het filmfestival van Venetië de prijs voor Beste Acteur. De film staat verder op de shortlist van de Oscar voor Beste Buitenlandse Film en zal op het Internationaal Filmfestival van Rotterdam zijn Nederlandse première beleven.