compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 46 14-11 t/m 20-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > The Life and Death of Colonel Blimp

The Life and Death of Colonel Blimp

****0
Waardering: 4/5

drama, oorlog, romantiek

Pitch
1902. Candy wordt door Duitser Theodor uitgedaagd tot een duel waarin ze beiden gewond raken, maar tijdens de revalidatie worden ze vrienden. Tijdens W.O. I hoort Candy dat Theodor krijgsgevangen is genomen. In W.O. II is Theodor naar Engeland gevlucht om aan de nazi's te ontkomen. Candy is inmiddels met pensioen en de enige mogelijkheid om zich voor vorst en vaderland in te zetten is de Home Guard.
Delen op facebook
The Life and Death of Colonel Blimp
Groot-Brittannië, 1943, 163 min,
bijzonderheden
De eerste samenwerking van Jack Cardiff met Michael Powell (regisseur) en Emeric Pressburger (producent) veroorzaakte een hoop deining in Engeland. Ze onthielden zich van anti-nazistische propaganda en corrigeerden juist de clichématige voorstellingen van vriend en vijand. De vertoning van de in Technicolor gedraaide film stuitte op weerstand van de Britse Inlichtingendienst en premier Winston Churchill. Om die reden werd de film aanvankelijk alleen in de USA uitgebracht in een sterk verkorte versie. Daarna dook de film op in allerlei gecoupeerde versies. Ook wordt hij vaak vertoond in zwart/wit kopieën.
The Life and Death of Colonel Blimp - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Life and Death of Colonel Blimp in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je The Life and Death of Colonel Blimp zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 1 (Dvd, blu-ray) items gevonden.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen