compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU

The Match Factory Girl

***1/20
Waardering: 3.8/5
Mogelijk schadelijk tot 6 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

Pitch van The Match Factory Girl

Elina Salo (Mother), Kati Outinen (Iiris) en Esko Nikkari (Stepfather)

Elina Salo (Mother), Kati Outinen (Iiris) en Esko Nikkari (Stepfather)

Delen op facebook
The Match Factory Girl
Nederlandse première: 4-1-2018
Finland, Zweden, 1989, 68 min,

Iris werkt in een luciferfabriek en woont bij haar ouders die niet in haar zijn geïnteresseerd. Dit troosteloze bestaan wordt onderbroken door een one night stand en daaropvolgende zwangerschap. Ze besluit het niet op te geven.

The Match Factory Girl trailer en bijzonderheden

Won de Interfilm Award tijdens het Internationale Filmfestival van Berlijn (1990).

Trailer van The Match Factory GirlBekijk de trailer en de beste filmstills van de film The Match Factory Girlhttps://i1.ytimg.com/vi/dfFMfT0TYCU/hqdefault.jpg2018-01-01
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Aki Kaurismäki (Finland, 1957) debuteerde met de film "Crime and Punishment" (1983). Tot zijn meest gewaardeerde werk behoren o.a. ook Calamari Union (1985), Varjoja paratiisissa (1986) en Hamlet liikemaailmassa (1987).

The Match Factory Girl - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Match Factory Girl in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je The Match Factory Girl zien? Koop of huur de film hier:Iris werkt in een luciferfabriek en woont bij haar ouders die niet in haar zijn geïnteresseerd. Als ze dan ook nog zwanger wordt van een vreemdeling besluit ze het niet op te geven.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

De Finse grootmeester Aki Kaurismäki heeft een van de hoogtepunten uit zijn omvangrijke, eigenzinnige oeuvre, de moderne klassieker The Match Factory Girl (1990), digitaal gerestaureerd.

De Finse grootmeester Aki Kaurismäki heeft een van de hoogtepunten uit zijn omvangrijke, eigenzinnige oeuvre, de moderne klassieker The Match Factory Girl (1990), digitaal gerestaureerd.
The Match Factory Girl is een zwarte komedie met een schitterende hoofdrol van Kati Outinen, die de verlegen, jonge Iris speelt. Iris zit gevangen in een uitzichtloze situatie. Ze woont nog thuis bij haar dominante, egoïstische ouders en werkt achter de lopende band in een luciferfabriek. Ook in de liefde wil het niet zo vlotten. Als ze eindelijk een man aan de haak heeft geslagen, raakt ze gelijk zwanger, maar wil de man in kwestie niets meer met haar te maken hebben. Voor Iris is de maat vol en is de tijd aangebroken om wraak te nemen.

Productiemaatschappij: Esselte Video, Finnkino Oy, Svenska Filminstitutet (SFI), Villealfa Filmproduction Oy