compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU

The Most Beautiful Boy in the World

Voor alle leeftijden

Pitch van The Most Beautiful Boy in the World

Delen op facebook
The Most Beautiful Boy in the World
Nederlandse première: 21-4-2022
Zweden, 2021, 94 min,

In The Most Beautiful Boy in the World riep de Italiaanse regisseur Luchino Visconti naar aanleiding van de wereldpremière van Death in Venice in 1971 zijn Tadzio uit tot mooiste jongen ter wereld. 50 jaar later werpt dat nog steeds een schaduw op het leven van Björn Andresen. Het tragische lot van een tienerster, na de tienerperiode.

Bekijk bij:

The Most Beautiful Boy in the World trailer en bijzonderheden

Het filmen van de documentaire nam vijf jaar in beslag.
De film ontving meerdere nominaties in 2021.

Trailer van The Most Beautiful Boy in the WorldBekijk de trailer en de beste filmstills van de film The Most Beautiful Boy in the Worldhttps://i1.ytimg.com/vi/eVZuZo6mwgE/hqdefault.jpg2021-10-21
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Filmmaker Kristian Petri maakte eerder Detaljer (2003).
Björn Andrésen had een bescheiden filmcarrière met rollen in Midsommar (2019), Shelley (2016), Gentlemen (2014), Death in Venice (1971) en A Swedish Love Story (1970).

The Most Beautiful Boy in the World - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Most Beautiful Boy in the World in de bioscoop

Wil je The Most Beautiful Boy in the World zien? Koop of huur de film hier:Vijftig jaar na de wereldpremière van Death in Venice gaat Björn Andresen nog steeds gebukt door de last van de titel de mooiste jongen ter wereld te dragen.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Vijftig jaar na de première van Death in Venice neemt voormalig tienerster Björn Andrésen, die de legendarisch Tadzio in Visconti’s meesterwerk speelde, ons mee op een bijzondere reis langs persoonlijke herinneringen, filmgeschiedenis, magie en tragiek, in wellicht de laatste poging om eindelijk zijn leven weer op de rails te krijgen.

In 1970 reist Luchino Visconti door Europa op zoek naar de perfecte jongen om volmaakte schoonheid te belichamen in zijn filmbewerking van Thomas Mann’s Death in Venice. In Stockholm ontdekt hij de Zweedse Björn Andrésen, een verlegen jongen van 15 die op slag internationaal beroemd wordt en een korte maar intense periode van zijn turbulente jeugd doorbrengt tussen het Lido in Venetië, Londen, het filmfestival in Cannes en het verre Japan. Vijftig jaar na de première van Death in Venice neemt Björn ons mee op een bijzondere reis langs persoonlijke herinneringen, filmgeschiedenis, magie en tragiek, in wellicht de laatste poging om eindelijk zijn leven weer op de rails te krijgen.

Productiemaatschappij: Mantaray Film

Cast & Regisseur

Annike Andresen

Self - sister
Silva Filmer

Self - Björn's mothers friend
Luchino Visconti

Self (archive footage)
Riyoko Ikeda

Self - Manga Artist