compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 24-11 t/m 30-11
Film van de week!
MENU

The Night of the Hunter

****0
Waardering: 4/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch

Virginia ten tijde van de Grote Depressie. De kinderen van de ter dood veroordeelde roofmoordenaar Ben Harper verbergen tienduizend dollar en worden achterna gezeten door een psychopathische priester.
Delen op facebook
The Night of the Hunter
Nederlandse première: 8-12-2022
Verenigde Staten, 1955, 114 min,

The Night of the Hunter trailer en bijzonderheden

Mitchum is huiveringwekkend overtuigend als de moordzuchtige 'man van god' met de teksten 'LOVE' en 'HATE' tussen zijn knokkels getatoeëerd.
De Zweedse filmtitel bleek destijds de plot te verraden en moest worden aangepast!

Trailer van The Night of the HunterBekijk de trailer en de beste filmstills van de film The Night of the Hunterhttps://i1.ytimg.com/vi/9P6Qy12N6Nc/hqdefault.jpg2022-10-31
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Charles Laughton werd bekend als acteur in o.m. Spartacus, "Mutiny on the Bounty" en Witness for the Prosecution.

Recensies van The Night of the Hunter

The Night of the Hunter - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Night of the Hunter in de bioscoop

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

Elke rechercheur komt ergens in zijn carrière wel een moordzaak tegen die hem meer raakt dan andere zaken, en maar blijft rondspoken. Clara’s moord, op de nacht van de twaalfde, is er zo eentje.

Elke rechercheur komt ergens in zijn carrière wel een zaak tegen die hem meer raakt dan andere zaken, zonder precies te weten waarom. Een zaak die blijft rondspoken, en de rechercheur niet loslaat. De ambitieuze rechercheur Yohan Vivès (Bastien Bouillon) is net gepromoveerd tot hoofdinspecteur bij de recherche van Grenoble wanneer de moordzaak van Clara op zijn bord belandt. Zij is in de nacht van de twaalfde op gruwelijke wijze om het leven gebracht, maar van de dader is geen spoor. Vivès en zijn doorgewinterde partner Marceau (Bouli Lanners) ondervragen verdachte na verdachte, maar tot een oplossing komen ze niet. De zaak wordt met de dag kouder, tot het onderzoek officieel wordt beëindigd. Maar Vivès en Marceau kunnen het mysterie rond Clara’s dood niet loslaten. La nuit du 12 is gebaseerd op een bestaande cold case, en is behalve een intense whodunnit ook een onderzoek naar mannelijk geweld waarvan vrouwen het slachtoffer zijn, maar tegelijkertijd door de samenleving worden afgerekend op wulps gedrag.

Cast & Regisseur

Robert Mitchum

Harry Powell
Shelley Winters

Willa Harper
Lillian Gish

Rachel Cooper
Paul Bryar

Bart, prison guard (uncredited)