compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 28 11-7 t/m 17-7
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > The Prince and the Showgirl

The Prince and the Showgirl

***00
Waardering: 3/5
Voor alle leeftijden

komedie, romantiek

Pitch van The Prince and the Showgirl
1911. Groothertog Karl van Karpathië wordt voorgesteld aan het theatergezelschap. Een blonde actrice, een beetje stuntelig maar met kennis van talen, neemt hij mee naar het hof van de Engelse koning. Ze heeft een beetje moeite om zich te gedragen, maar past wel in het wereldje.
Delen op facebook
The Prince and the Showgirl
Nederlandse première: 2003
Groot-Brittannië, Verenigde Staten, 1957, 115 min,
bijzonderheden over The Prince and the Showgirl
Dat Monroe zo vrolijk en ongedwongen overkomt, is verwonderlijk gezien de situatie achter de schermen: Laurence Olivier had geen geduld met Monroe´s persoonlijke problemen. Zij was erop gebrand zich te ontwikkelen tot een serieuze actrice en had daarvoor Method Acting-lessen gevolgd. Haar intensieve uitdiepen van haar filmkarakter botste met Oliviers laissez-faire manier van acteren. Verder moest Olivier tot z'n chagrijn accepteren dat haar coach Paula Strasberg constant aanwezig was op de set. Monroe luisterde meer naar Strasbergs aanwijzingen dan naar de opvattingen van Olivier als regisseur. Ondanks het geharrewar kwam Monroe in 'The Prince and the Showgirl' tot een van haar beste komische prestaties. Toch was de film indertijd alleen een succes bij de critici en duurde het zestien jaar voordat Olivier weer een film kon regisseren.
BioscoopAgenda van The Prince and the Showgirl

The Prince and the Showgirl in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je The Prince and the Showgirl zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 1 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


1911. Groothertog Karl wordt voorgesteld aan het theatergezelschap. Een blonde actrice brengt hij naar het hof van de Engelse koning. Ze heeft wat moeite om zich te gedragen...Meer films op DVD / BR

DVD algemeen