compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 19-9 t/m 25-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > The Prince & Me

The Prince & Me

**1/200
Waardering: 2.5/5
Voor alle leeftijden

komedie, romantiek

Pitch van The Prince & Me
The Prince & Me
The Prince & Me
Delen op facebook
The Prince & Me
Nederlandse première: 17-6-2004
Verenigde Staten, 2004, 112 min,
De verwende Deense kroonprins weigert de traditie van z'n ouders te volgen en besluit een jaartje naar Amerika te gaan. De ambitieuze Amerikaanse studente Paige moet in eerste instantie helemaal niks van 'Eddie' hebben, maar wordt na verloop van tijd verliefd op hem zonder te weten dat hij een echte prins is...
bijzonderheden over The Prince & Me
Er is de laatste tijd een massale publieke belangstelling voor de huwelijken van Europese prinsen met 'burgermeisjes', zoals dat van de echte Deense kroonprins Frederik met de Australische Mary Donaldson. Precies zo'n sprookje voltrekt zich in deze romantische komedie. Met als grootste hindernis de culturele verschillen tussen de kroonprins (Luke Mably) en de studente (Julia Stiles), koerst de films vakkundig maar zonder echte verrassingen op het voorspelbare gelukkige einde af.
Tijdens de repetities in Toronto deed Luke Mably zich in gezelschap van Ben Miller in het Four Seasons Hotel voor als 'Prins van Denemarken'. Ze eisten thee en cake en hadden binnen enkele ogenblikken zes buigende obers om zich heen.
Aanloop van The Prince & Me
Regisseur Martha Coolidge (USA, 1946) debuteerde met Not a Pretty Picture (1975). Ze tekende eerder ook voor gematigd feministische vrouwenfilms als "Rambling Rose" (1991), Angie (1994) en "Introducing Dorothy Dandridge" (1999).
Recensies van The Prince & Me
BioscoopAgenda van The Prince & Me

The Prince & Me in de bioscoop