compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 14 8-4 t/m 14-4
Film van de week!
MENU

The Seven Year Itch

***1/20
Waardering: 3.5/5
Voor alle leeftijden

Pitch

Richard Sherman verblijft alleen in New York terwijl zijn vrouw en zoon de zomer aan zee doorbrengen. Hij geniet van zijn tijdelijke vrijgezellenbestaan, maar is vastberaden om er geen misbruik van te maken. Wanneer er een mooie blonde vrouw boven hem komt wonen, neemt zijn fantasie het echter van hem over.
Delen op facebook
The Seven Year Itch
Verenigde Staten, 1955, 105 min,

bijzonderheden

Dit is de film met dé klassieke scène van Marilyn die op een luchtrooster verkoeling zoekt (op de kruising van Manhattan's Lexington Avenue en 52nd Street). Het huwelijk tussen Marilyn Monroe en Joe DiMaggio, dat al onder grote druk stond, liep stuk tijdens de opnamen van deze film. Als gevolg van Monroe's buitensporige gedrag liepen de kosten van de productie op tot $ 1.8 miljoen, destijds erg veel geld voor een film.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Billy Wilder regisseerde o.a. ook Double indemnity (1944), The Lost Weekend (1945), Sunset Boulevard (1950), Witness for the Prosecution (1957), Some Like It Hot (1959) en The Apartment (1960).

The Seven Year Itch - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Seven Year Itch in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je The Seven Year Itch zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Een brave burgervader voelt zich verleid door een knappe buurvrouw. Dit is de film met dé klassieke scène van Marilyn Monroe die op een luchtrooster verkoeling zoekt. Regie: Billie Wilder.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: 20th Century Fox

Cast & Regisseur

Evelyn Keyes

Helen Sherman
Tom Ewell

Richard Sherman (as Tommy Ewell)
Billy Wilder

Regisseur