compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 18 6-5 t/m 12-5
Film van de week!
MENU

The Shining

****0
Waardering: 4/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

Pitch van The Shining

Jack Nicholson (Jack Torrance)

Jack Nicholson (Jack Torrance)

Delen op facebook
The Shining
Nederlandse première: 29-10-2020
Verenigd Koninkrijk, 1980, 144 min,

Jack Torrance krijgt een baan in het Overlook Hotel in de bergen van Colorado. De plek is dicht tijdens de winter, en Torrance en zijn familie zullen de enige bewoners zijn gedurende een lange tijd. Terwijl de storm de familie vasthoudt in het hotel ontdekt Jack's zoon dat er zich geesten bevinden die Jack langzaam gek maken.

Bekijk bij:

meJaneNETFLIXAmazon Prime Video

The Shining trailer en bijzonderheden

In 2020 is er een speciale 40-jarige editie gemaakt van de film, de zogenaamde 'extended edition' van 144 min, in Nederland werd in 1980 een versie van 119 minuten vertoond.
Ook is het oorspronkelijke 35mm-cameranegatief geremiseerd tot 4-K, in samenspraak met filmmaker Steven Spielberg en de voormalige assistent van Stanley Kubrick, Leon Vitali. De gerestaureerde 4K-versie ging op 17 mei 2019 op het Filmfestival van Cannes in première.

Trailer van The ShiningBekijk de trailer en de beste filmstills van de film The Shininghttps://i1.ytimg.com/vi/0U5GOX-x--U/hqdefault.jpg2020-10-13
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Stanley Kubrick regisseerde o.a. ook Killer's Kiss (1955), Spartacus (1960), Lolita (1962), 2001: A Space Odyssey (1968) en A Clockwork Orange (1971).

The Shining - Bioscopen, Tijden & Tickets

Synopsis distributeur

Jack Torrance (Jack Nicholson) neemt een baan aan als winterconciërge in het afgelegen Overlook Hotel in Colorado, in de hoop daar van zijn writer's block af te komen. Hij neemt er zijn intrek samen met zijn vrouw Wendy (Shelley Duvall) en zijn zoon Danny (Danny Lloyd), die geplaagd wordt door paranormale visioenen. Maar het schrijven wil niet vorderen en Danny's visioenen worden verontrustender. Intussen ontdekt Jack de duistere geheimen van het hotel en verandert hij langzaam in een moordzuchtige maniak die zijn gezin doodsangsten laat uitstaan. The Shining, tegenwoordig algemeen beschouwd als een van de beste horrorfilms ooit gemaakt, werd geregisseerd en geproduceerd door Kubrick, die ook het scenario schreef samen met Diane Johnson. De film is gebaseerd op het boek "The Shining" van Stephen King. De hoofdrollen worden vertolkt door Jack Nicholson in een iconische rol als Jack Torrance, Shelley Duval als Wendy Torrance, Scatman Crothers als Dick Halloran en Danny Lloyd als Danny Torrance.

Productiemaatschappij: Hawk Films, Peregrine, Producers Circle

Cast & Regisseur

Jack Nicholson

Jack Torrance
Shelley Duvall

Wendy Torrance
Danny Lloyd

Danny Torrance
Scatman Crothers

Dick Hallorann
Joe Turkel

Lloyd the Bartender

Nieuws over The Shining