compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 19-9 t/m 25-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Thirteen

Thirteen

***00
Waardering: 3/5
Niet voor personen jonger dan 16 jaarSeksGrof taalgebruikDrugs en alcoholmisbruik

drama

Pitch van Thirteen
Thirteen filmstill
Thirteen filmstill
Delen op facebook
Thirteen
Nederlandse première: 4-3-2004
Groot-Brittannië, Verenigde Staten, 2003, 100 min,
Op school hoort Tracy bij de beste leerlingen tot ze in contact komt met de extravagante Evie (Niki Reed), populaire 'bitch' van de school. Wanneer Tracy de portemonee van een vrouw steelt en haar 'idool' rijkelijk trakteert op een middagje shoppen wordt zij meteen Evie's boezemvriendin. Tracy begint met softdrugs te experimenteren en krijgt nog meer verkeerde vrienden; moet haar moeder ingrijpen?
bijzonderheden over Thirteen
Het scenario is gebaseerd op gebeurtenissen uit het leven van debuterend actrice Niki Reed; als 13-jarig meisje pende zij dit verhaal neer. Kreeg internationaal lovende kritieken en was vorig jaar de winnaar van het grote Amerikaanse filmfestival Sundance, en van verschillende andere prijzen voor regisseur en voor hoofdrolspeelster Evan Rachel Wood.
Aanloop van Thirteen
Speelfilmdebuut voor regisseur Catherine Hardwicke, die als art-director betrokken was bij films als Tank Girl, Vanilla Sky en Three Kings. Evan Rachel Wood (Tracy) speelde eerder in Detour (1999), "Little Secrets" (2001), S1m0ne (2002).
Recensies van Thirteen
BioscoopAgenda van Thirteen

Thirteen in de bioscoop

Wil je Thirteen zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 15 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Over het leven van een teenager in L.A. die zich laat meeslepen in de trip van een losbandige vriendin.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen