compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 41 10-10 t/m 16-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Tolkien

Tolkien

***1/20
Waardering: 3.5/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldAngst

biografie, drama

Pitch van Tolkien
icholas Hoult in TOLKIEN
Nicholas Hoult (J.R.R. Tolkien)
Delen op facebook
Tolkien
Nederlandse première: 6-6-2019
Verenigde Staten, 2019, 112 min,
De piepjonge wees en schrijver J.R.R. Tolkien sluit zich aan bij een groepje studenten die door middel van kunst de wereld willen veranderen. Tolkien heeft grote ambities want hij heeft heel veel verhalen bedacht met vreemde talen, reizen en liefde. Maar als de Eerste Wereldoorlog uitbreekt, vreest Tolkien dat zijn broederschap op het spel staat.
trailer en bijzonderheden over Tolkien
De familie van Tolkien heeft deze film niet geautoriseerd.
Aanloop van Tolkien
Nicholas Hoult speelde eerder ook al de beroemde schrijver J.D. Salinger in "Rebel in the Rye" (2017).
Dit is de eerste Engelstalige film van de Finse regisseur Dome Karukoski, die voor zijn eerdere 6 Finstalige films meer dan 30 nominaties en prijzen ontving, zijn films waren allen commerciële successen.
BioscoopAgenda van Tolkien

Tolkien in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Synopsis distributeur
Tolkien vertelt over de vormende jaren van de befaamde schrijver waarin hij vriendschap, moed en inspiratie vindt bij een groep mede- schrijvers en kunstenaars op school.

Tolkien vertelt over de vormende jaren van de befaamde schrijver waarin hij vriendschap, moed en inspiratie vindt bij een groep mede- schrijvers en kunstenaars op school. Samen doorstaan zij liefde en verliezen en wordt de broederschap sterker met de jaren, net als Tolkien’s onstuimige verkering met zijn geliefde Edith Bratt. Maar wanneer de Eerste Wereldoorlog uitbreekt, dreigt de broederschap uit elkaar te vallen. Al deze ervaringen hebben Tolkien geïnspireerd om zijn befaamde verhalen over Midden Aarde te schrijven.