compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 26 30-6 t/m 6-7
Film van de week!
MENU

Tolkien

***1/20
Waardering: 3.5/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldAngst

Pitch van Tolkien

Nicholas Hoult (J.R.R. Tolkien)

Nicholas Hoult (J.R.R. Tolkien)

Delen op facebook
Tolkien
Nederlandse première: 6-6-2019
Verenigde Staten, 2019, 112 min,

De piepjonge wees en schrijver J.R.R. Tolkien sluit zich aan bij een groepje studenten die door middel van kunst de wereld willen veranderen. Tolkien heeft grote ambities want hij heeft heel veel verhalen bedacht met vreemde talen, reizen en liefde. Maar als de Eerste Wereldoorlog uitbreekt, vreest Tolkien dat zijn broederschap op het spel staat.

Bekijk bij:

meJaneDisney+

Tolkien trailer en bijzonderheden

De familie van Tolkien heeft deze film niet geautoriseerd.

Trailer van TolkienBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Tolkienhttps://i1.ytimg.com/vi/4LaIPyq0mOQ/hqdefault.jpg2019-03-01
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Nicholas Hoult speelde eerder ook al de beroemde schrijver J.D. Salinger in "Rebel in the Rye" (2017).
Dit is de eerste Engelstalige film van de Finse regisseur Dome Karukoski, die voor zijn eerdere 6 Finstalige films meer dan 30 nominaties en prijzen ontving, zijn films waren allen commerciële successen.

Tolkien - Bioscopen, Tijden & Tickets

Tolkien in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Tolkien zien? Koop of huur de film hier:


meJane Disney+

We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


De jonge schrijver J.R.R. Tolkien sluit zich aan bij een groepje studenten die door middel van kunst de wereld willen veranderen. Maar als WOI begint vreest Tolkien dat zijn broederschap op het spel staat.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Tolkien vertelt over de vormende jaren van de befaamde schrijver waarin hij vriendschap, moed en inspiratie vindt bij een groep mede- schrijvers en kunstenaars op school.

Tolkien vertelt over de vormende jaren van de befaamde schrijver waarin hij vriendschap, moed en inspiratie vindt bij een groep mede- schrijvers en kunstenaars op school. Samen doorstaan zij liefde en verliezen en wordt de broederschap sterker met de jaren, net als Tolkien’s onstuimige verkering met zijn geliefde Edith Bratt. Maar wanneer de Eerste Wereldoorlog uitbreekt, dreigt de broederschap uit elkaar te vallen. Al deze ervaringen hebben Tolkien geïnspireerd om zijn befaamde verhalen over Midden Aarde te schrijven.

Productiemaatschappij: Chernin Entertainment, Fox Searchlight Pictures

Cast & Regisseur

Nicholas Hoult

J.R.R. Tolkien
Colm Meaney

Father Francis Morgan
Lily Collins

Edith Bratt

Nieuws over Tolkien