compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 25 20-6 t/m 26-6
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Tolkien > Nieuws

Tolkien

***1/20
Waardering: 3.5/5

Nieuws over de film Tolkien

Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldAngst

biografie, drama

Nieuws over Tolkien
Regisseur Dome Karukoski (c) 2019 ArjoFrank Fotografie | BiosAgenda.nl

Regisseur Tolkien bij de première Tolkien

3-6-2019 Binnenkort gaat de film Tolkien officieel draaien in de Nederlandse bioscopen, de regisseur van de film Dome Karukoski was voor een intieme (voor-) première in Nederland en uiteraard was BiosAgenda.nl erbij en legde de regisseur op de digitale plaat vast.

Nicholas Hoult in "TOLKIEN" © 2019 Twentieth Century Fox Film Corporation. All rights reserved.

Eerste trailer bioscoopfilm TOLKIEN gelanceerd

1-3-2019 Eerste trailer Tolkien is vandaag gelanceerd. De film over de vormende jaren van de schrijver — gespeeld door Nicholas Hoult — die als wees vriendschap, liefde en artistieke inspiratie vindt bij een groep mede-buitenbeentjes is vanaf 6 juni 2019 te zien in de bioscoop.

Synopsis distributeur
Tolkien vertelt over de vormende jaren van de befaamde schrijver waarin hij vriendschap, moed en inspiratie vindt bij een groep mede- schrijvers en kunstenaars op school.

Tolkien vertelt over de vormende jaren van de befaamde schrijver waarin hij vriendschap, moed en inspiratie vindt bij een groep mede- schrijvers en kunstenaars op school. Samen doorstaan zij liefde en verliezen en wordt de broederschap sterker met de jaren, net als Tolkien’s onstuimige verkering met zijn geliefde Edith Bratt. Maar wanneer de Eerste Wereldoorlog uitbreekt, dreigt de broederschap uit elkaar te vallen. Al deze ervaringen hebben Tolkien geïnspireerd om zijn befaamde verhalen over Midden Aarde te schrijven.