compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU

Tutankhamun: The Last Exhibition

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarAngst

Pitch van Tutankhamun: The Last Exhibition

Tutankhamun: The Last Exhibition filmstill

Tutankhamun: The Last Exhibition filmstill

Delen op facebook
Tutankhamun: The Last Exhibition
Nederlandse première: 3-11-2022
Italië, 2022, 90 min,

In Tutankhamun: The Last Exhibition wordt herdacht dat 100 jaar geleden de Britse archeoloog en egyptoloog Howard Carter in de Vallei der Koningen in Egypte de grafkamer van farao Toetanchamon ontdekte. Carter werd ineens een superster, net als de tot dan toe onbekende 19-jarige farao Toetanchamon. De onaangetaste graf liet zoveel pracht en praal zien dat het ook duidelijk werd dat grafrovers de grootste bedreiging vormt.

Tutankhamun: The Last Exhibition trailer en bijzonderheden

Carter stierf in 1939 op 64-jarige leeftijd, maar 22 leden van de expeditie leken getroffen door de vermeende vloek van de farao, waaronder de financier Lord Carnarvon.

Trailer van Tutankhamun: The Last ExhibitionBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Tutankhamun: The Last Exhibitionhttps://i1.ytimg.com/vi/gzNf6gUctiU/hqdefault.jpg2022-09-05
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Tutankhamun: The Last Exhibition - Bioscopen, Tijden & Tickets

Tutankhamun: The Last Exhibition in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Tutankhamun: The Last Exhibition zien? Koop of huur de film hier:Documentaire over de ontdekking van het graf van Toetanchamon in 1922 en de voorbereiding van de Toetanchamon-tentoonstelling gelanceerd in Los Angeles, 2019.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

In november 1922, dit jaar 100 jaar geleden, maakte de Britse archeoloog en egyptoloog Howard Carter een klein gat boven een ondergrondse deuropening in de Vallei der Koningen en ontdekte de grafkamer van farao Toetanchamon. Deze documentaire biedt een buitengewone kans om de farao te ontmoeten en 150 van zijn schatten te bewonderen, deel van de grootste internationale tentoonstelling ooit gewijd aan de Golden Boy in Los Angeles (2019). Met hoge resolutie fotos van Sandro Vannini, close-up beelden vanuit het Egyptisch Museum in Caro, voorzien van deskundig commentaar van internationale kenners. Origineel foto- en filmmateriaal van het Metropolitan Museum in New York en het Griffith Institute in Oxford, laat de meest aangrijpende momenten van Carters ontdekking zien en toont o.a. de impact van de beroemde vloek van Toetanchamon en de weinige feiten over het leven van de jonge farao: een tot halfgod verheven jongen, die op negentienjarige leeftijd stierf en 3342 jaar na zijn begrafenis, van alle farao's in het oude Egypte, de meest beroemde van hen allemaal werd.

Productiemaatschappij: Laboratoriorosso, Nexo Digital

Cast & Regisseur

Iggy Pop

Self - Narrator
Manuel Agnelli

Self - Narrator
Tutankhamun: The Last Exhibition poster