compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 25-11 t/m 1-12
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Iggy Pop

Iggy Pop

Iggy Pop: films

 

Biografie van Iggy Pop

Welke artiest slaagt erin om op zijn 60e elke band op Lowlands zijn hielen te laten zien met de vuigste rockshow van 2006? Juist Iggy Pop en zijn Stooges.

Het leven van Iggy is een van de ware rock’n roll mythes vol drugs, sex, rauwe rock n’roll. Begonnen in de mid sixties in allerlei schoolbands rond Detroit, groeien zijn Stooges met classics als I wanna be your dog en No Fun uit tot de vaandeldragers van de garagerock. Met name door Iggy’s podiumact behoren de Stooges tot een van de grootste inspiratiebronnen van de punkscene.

Na het uiteenvallen van de Stooges en totale geestelijke ineenstorting door drank en drugs word Iggy onder de hoede genomen door David Bowie. Uit die samenwerking komt in ”77 het doorbraakalbum Lust for life met gelijknamige hit voort en klassieker The Passenger.

In het decennium hierna ontwikkeld Pop zich steeds meer tot een veelzijdig artiest, met naast uitbrengen van albums en het vele optreden, acteren in films als "the Colour of money", Sid & Nancy en "Cry baby" en het schrijven van een boek I need more.
In 1990 scoort Iggy Pop zijn grootste Nederlandse hit met 'Candy' een samenwerking met B52’s Kate Pierson.

Vanaf de jaren 90 groeit hij uit tot een soort van rock’n roll vader voor allerlei jonge rock en punkbands die met name zijn Stooges verleden hoog aanslaan. Hij brengt elke paar jaar een album uit en blijft veel optreden.

Na vele jaren van geruchten is het in 2006 dan eindelijk zover, de Stooges staan in grotendeels originele bezetting weer met veel succes op het podium. Met name het altijd afgetrainde en energieke podiumbeest Iggy Pop steelt de show.

In maart 2007 komt het langverwachte Stooges album The Weirdness uit en staat Iggy op Pinkpop 2007.
Laatste filmnieuws

Iggy Pop Feiten

acteur, musicus, stemacteur
Geboren 21-4-1947
Het leven van Iggy is een van de ware rock’n roll mythes vol drugs, sex, rauwe rock n’roll. Met name door Iggy’s podiumact behoren de Stooges tot een van de grootste inspiratiebronnen van de punkscene.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

63 films in Utrecht deze week

63 films in Utrecht deze week63 films zijn te zien in Utrecht deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl