compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 42 17-10 t/m 23-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > The Dead Don't Die

The Dead Don't Die

***00
Waardering: 3/5
Niet voor personen jonger dan 16 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

fantasy, filmhuis, horror, komedie

Pitch van The Dead Don't Die
Danny Glover (Hank Thompson), Bill Murray (Cliff Robertson) en Adam Driver (Ronnie Peterson)
Danny Glover (Hank Thompson), Bill Murray (Cliff Robertson) en Adam Driver (Ronnie Peterson)
Delen op facebook
The Dead Don't Die
Nederlandse première: 25-7-2019
Verenigde Staten, Zweden, 2019, 105 min,
Het stadje Centerville krijgt te maken met doden die hun graf verlaten. De oude sheriff en een jonge agent proberen uit te vogelen hoe ze een zombie-plaag kunnen afwentelen.
trailer en bijzonderheden over The Dead Don't Die
De gigantische mierennesten in de film zijn toevallig ontdekt tijdens het filmen van de scènes van Hermit Bob en zijn ter plekke in een scène verwerkt.
Eerste film van Jim Jarmusch die een 'wide release' (meer dan 600 bioscopen) in de VS.
De film bevat veel toespelingen naar de cult-klassieker van George A. Romero Night of the Living Dead (1968).
Openingsfilm van het Cannes Film Festival 2019 en was ook genomineerd voor een Gouden Palm.
Pop-idool en actrice Selena Gomez ontving een Teen Choice Awards 2019 voor haar rol.
Aanloop van The Dead Don't Die
Regisseur Jim Jarmusch heeft heel veel awards op zijn naam staan, hij is één van de belangrijkste filmhuis-regisseurs met cult-hits als Down by Law (1986), Mystery Train (1989), Dead Man (1995), Broken Flowers (2005) en Paterson (2016).
De sterren cast van de film kent veel oud-gedienden uit films van Jarmusch zoals Steve Buscemi, Adam Driver, Bill Murray, Tom Waits, Chloë Sevigny, Rosie Perez, RZA, Tilda Swinton en Iggy Pop.
Acteur Caleb Landry Jones is bekend van Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017), X-Men: First Class (2011) en Contraband (2012). Andere opvallende nieuwkomers in de Jarmusch-wereld zijn Carol Kane (eigenlijk hernieuwde kennismaking, want ze werkten eerder samen aan " In the Soup" in 1992), Selena Gomez en Danny Glover.
BioscoopAgenda van The Dead Don't Die

The Dead Don't Die in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Synopsis distributeur
The Dead Don't Die is een originele film, waarin de Amerikaanse bevolking en hun verlangens op satirische wijze worden belicht en waarbij de samenleving op komische maar tegelijkertijd angstaanjagende manier wordt afgespiegeld.

The Dead Don't Die is een horror-komedie van scenarioschrijver en regisseur Jim Jarmusch (Paterson, Gimme Danger) met een ensemblecast van acteurs die regelmatig in zijn films te zien zijn: Bill Murray, Adam Driver, Chloë Sevigny, Tilda Swinton, Iggy Pop, Steve Buscemi en Tom Waits. Daarnaast met o.a Selena Gomez, Danny Glover, Caleb Landry Jones en Carol Kane. The Dead Don't Die is een originele film, waarin de Amerikaanse bevolking en hun verlangens op satirische wijze worden belicht en waarbij de samenleving op komische maar tegelijkertijd angstaanjagende manier wordt afgespiegeld. The Dead Don't Die was dit jaar de openingsfilm van het filmfestival van Cannes.