compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 32 6-8 t/m 12-8
Film van de week!
MENU

Cry-Baby

***00
Waardering: 3/5
Mogelijk schadelijk tot 6 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

Pitch

Wade 'Cry-Baby' Walker is lid van de beruchte 'Drapes', en gezworen vijand van de 'Squares'. Op een dag wordt Wade verliefd op Allison. Dit zorgt voor veel problemen: het oude liefje van Allison, een Square, kan het niet verkroppen dat zijn ex met de Drape omgaat. Allison krijgt nu allemaal valse geruchten over Cry-Baby te horen en wilt niets met hem meer te maken hebben. Maar daar laat Cry-Baby het niet bij...
Delen op facebook
Cry-Baby
Verenigde Staten, 1990, 85 min,

bijzonderheden

John Waters, koning van de slechte smaak, sloeg keihard toe met deze campy musical over pure liefde. Met Johnny Depp als de ruwe bolster met blanke pit, pornoster Patty Hearst, zanger Iggy Pop, Ricky Lake (u weet wel, de latere talkshowhost) en niet te vergeten met 'Hatchet Face', de lelijkste vrouw ter wereld, die de regisseur vond via een oproep in de krant. Net als de cast zijn de liedjes ook erg leuk!

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

John Waters regisseerde eerde ook "Multiple Maniacs" (1970), Pink Flamingos (1972), Female Trouble (1975), Desperate Living (1977), Polyester (1981) en Hairspray (1988).

Cry-Baby - Bioscopen, Tijden & Tickets

Cry-Baby in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Imagine Entertainment, Universal Pictures

Cast & Regisseur

Johnny Depp

Wade "Cry-Baby" Walker
Ricki Lake

Pepper Walker
Susan Tyrrell

Ramona Rickettes
Iggy Pop

Uncle Belvedere Rickettes
Traci Lords

Wanda Woodward
John Waters

Regisseur