compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 25 23-6 t/m 29-6
Film van de week!
MENU

Ubiquity

****0
Waardering: 4/5
Voor alle leeftijdenAudiodescriptie beschikbaar

Pitch van Ubiquity

Ubiquity filmstill

Ubiquity filmstill

Delen op facebook
Ubiquity
Nederlandse première: 7-6-2018
Nederland, 2018, 82 min,

Aan de toenemende virtuele verbondenheid via Wifi en smartphones kleven ook gezondheidsrisico's, vanwege de straling en de psychische druk van het altijd maar bereikbaar zijn. Documentaire over 3 mensen die zich aan de digitale wereld hebben onttrokken.

Ubiquity trailer en bijzonderheden

Een van de geïnterviewden, Per Segerback, is één van de ontwikkelaars van de smartphone bij Ericsson. Inmiddels leeft hij al 18 jaar in het bos.

Trailer van UbiquityBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Ubiquityhttps://i1.ytimg.com/vi/wTOThidR63Y/hqdefault.jpg2018-05-30
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Bregtje van der Haak maakt veel documentaires voor VPRO Tegenlicht. Daarnaast is ze bekend als regisseur van "Satellite Queens - Behind the Scenes of a Prime Time Arab Talk Show" (2007) en Lagos/Koolhaas (2002).

Ubiquity - Bioscopen, Tijden & Tickets

Ubiquity in de bioscoop

Wil je Ubiquity zien? Koop of huur de film hier:Documentaire over 3 zogeheten 'elektrogevoeligen' die zich hebben losgekoppeld en afgezonderd van onze digitale wereld vol prikkels en elektromagnetische straling.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

In Ubiquity laat regisseur Bregtje van der Haak het leven zien van drie ballingen van de draadloze wereld en toont ons een ander perspectief dan de verrukkelijke beelden in reclames voor smartphones en slimme apparaten.

Internetgiganten als Facebook en Google en telefoonproviders over de hele wereld willen het wereldwijde web van digitale netwerken volledig dekkend maken, zodat we altijd en overal met het internet verbonden zijn. Maar sommige mensen voelen zich opgejaagd door deze onzichtbare netwerken, omdat ze overgevoelig zijn voor elektromagnetische straling. Ze worden ziek van de onzichtbare pulsen van Wifi-routers, smartphones en zendmasten, die hen daardoor dwingen om de draadloze wereld te ontvluchten. De Zweedse ingenieur Per Segerback stond aan de wieg van de smartphone bij Ericsson. Nu leeft hij al 18 jaar in het bos, omdat hij ziek werd van de straling. Ook Asaka in Tokio en Anouk in Weesp hebben last van de straling van het onzichtbare web van smartphones, zendmasten en slimme apparaten. Is er voor hen nog plek op deze planeet, als straks alles en iedereen door een draadloos web verbonden wordt? In Ubiquity laat regisseur Bregtje van der Haak het leven zien van drie ballingen van de draadloze wereld en toont ons een ander perspectief dan de verrukkelijke beelden in reclames voor smartphones en slimme apparaten. Hoe ziet de wereld eruit door de ogen van deze elektrogevoeligen? Hoe klinken de onzichtbare pulsen in hun oren? Waar vinden zij nog een veilige plek nu het wereldwijde web van zendmasten zich sluit? En zijn zij misschien wel onze sensoren in deze stralende nieuwe tijd?

Productiemaatschappij: BALDR Film

Huidige prijsvraag

Cast & Regisseur