compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 24 13-6 t/m 19-6
Film van de week!
MENU

Un Homme et Une Femme

***1/20
Waardering: 3.8/5
Voor alle leeftijden

Pitch van Un Homme et Une Femme

Anouk Aimée (Anne Gauthier) en Jean-Louis Trintignant (Jean-Louis Duroc (as Jean Louis Trintignant))

Anouk Aimée (Anne Gauthier) en Jean-Louis Trintignant (Jean-Louis Duroc (as Jean Louis Trintignant))

Delen op facebook
Un Homme et Une Femme
Nederlandse première: 2-7-2020
Frankrijk, 1966, 102 min,

In Un Homme Et Une Femme worstelen een weduwe en een weduwnaar met rouw. Wanneer de twee elkaar ontmoeten op een kostschool, lijkt de vonk over te springen. Maar zij moeten eerst los van elkaar over hun verleden zien te stappen om nader tot elkaar te kunnen komen.

Un Homme et Une Femme trailer en bijzonderheden

Digitale restauratie (4K) van de filmklassieker, winnaar van de Gouden Palm (Beste film Cannes Filmfestival) en twee Oscars (Beste scenario, Beste buitenlandse film).
De film zou later blijken te inspireren voor twee vervolgen.

Trailer van Un Homme et Une FemmeBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Un Homme et Une Femmehttps://i1.ytimg.com/vi/-V5c_MSeb4k/hqdefault.jpg2020-03-26
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Claude Lelouch debuteerde eerder met de speelfilm "Le propre de l'homme" (1961), welke enorm flopte, de films die er volgeden hadden ook geen succes tot deze film.
Anouk Aimée genoot wat bekendheid, zoals met haar rol in Lola (1961), maar had nog geen echt succes.
Jean-Louis Trintignant genoot wat bekendheid van de film Et Dieu... Créa la Femme (1956), vooral vanwege zijn vermeende relatie met superster Brigitte Bardot.

Un Homme et Une Femme - Bioscopen, Tijden & Tickets

Un Homme et Une Femme in de bioscoop

Wil je Un Homme et Une Femme zien? Koop of huur de film hier:Digitale gerestaureerd. Een weduwe en een weduwnaar moeten over hun verleden stappen om de opbloeiende liefdesrelatie een kans te geven.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Digitale restauratie (4K) van de klassieker van Claude Lelouch met Jean-Louis Trintignant en Anouk Aimée, winnaar van de Gouden Palm (Beste film Cannes Filmfestival) en twee Oscars (Beste scenario, Beste buitenlandse film).

Zeg Jean-Louis Trintignant, zeg Anouk Aimée en je hebt het over twee iconen van de Franse film. Ruim vijftig jaar geleden vormden ze een hartstochtelijk liefdespaar in Claude Lelouchs klassieker Un homme et une femme (1966). De film is onlangs gerestaureerd (4K) en weer te zien in de bioscoop. Winnaar van de Gouden Palm (Beste film Cannes Filmfestival) en twee Oscars (Beste scenario, Beste buitenlandse film). De digitale restauratie (4K) van Un homme et une femme beleefde zijn wereldpremire op het filmfestival van Cannes in 2016 in de sectie Cannes Classics, bij het vijftigjarig bestaan van de film. De restauratie werd gedaan door filmlaboratorium Eclair vanaf het originele zwartwit- en kleuren-negatief (35mm), onder supervisie van Claude Lelouch. Tegelijkertijd verschijnt de nieuwe film van Claude Lelouch, Les plus belles années dune vie (Paradiso Filmed Entertainment). Trintignant en Aimée spelen hierin opnieuw het liefdespaar Jean Louis en Anne, nu als tachtigers.

Productiemaatschappij: Les Films 13

Cast & Regisseur

Jean-Louis Trintignant

Jean-Louis Duroc (as Jean Louis Trintignant)
Anouk Aimée

Anne Gauthier
Souad Amidou

Franoise Gauthier (as Souad)
Valérie Lagrange

Valerie Duroc
Paul Le Person

Garage Man