compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 28 9-7 t/m 15-7
Film van de week!
MENU

Urga

****0
Waardering: 4/5

Close to Eden

Pitch

De schaapsherder Gombo leeft samen met zijn vrouw, drie kinderen en oma in een tent op de Mongoolse steppe. Ze zijn blij en gelukkig met de heerlijke stilte van de steppe, totdat Serguie -een russische vrachtwagenchauffeur - pech krijgt vlakbij hun tent. Het grote culturele verschil tussen Gombo en Serguie lijkt onoverbrugbaar. Maar misschien kunnen ze iets van elkaar leren?
Delen op facebook
Urga
Frankrijk, Sovjet Unie, 1991, 118 min,

bijzonderheden

Won diverse prestigieuze prijzen, zoals de Gouden Leeuw (Venetië) en de European Film Award in 1993. De film werd ook genomineerd voor een Oscar als beste buitenlandse film (1993). Een 'Urga' is een instrument dat op de steppe als symbool voor rust wordt gebruikt.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Nikita Mikhalkov regisseerde eerder ook Oblomov (1979) en "Dark Eyes" (1987).

Urga - Bioscopen, Tijden & Tickets

Urga in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Urga zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Klassieker. Een Russische trucker krijgt pech op de Mongoolse steppe. Het grote verschil met de inheemse bevolking lijkt onoverbrugbaar, maar misschien kunnen ze iets van elkaar leren?Meer films online, op DVD / BR


Amazon Prime Video

DVD algemeenBol.com pixel

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Aria, Caméra One, Hachette Première, Studio Trite