compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 46 14-11 t/m 20-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Viceroy's House

Viceroy's House

***1/20
Waardering: 3.3/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweld

drama, historie

Pitch van Viceroy's House
Viceroy's House filmstill
Viceroy's House filmstill
Delen op facebook
Viceroy's House
Nederlandse première: 13-7-2017
Groot-Brittannië, India, 2017, 106 min,
Het is 1947 en India staat op het punt onafhankelijk te worden. Lord Mountbatten wordt aangesteld als laatste onderkoning om het proces te overzien. India gaat echter gebukt onder spanningen tussen moslims, hindoes en sikhs. Dit reikt tot binnen de muren van het paleis waar de relatie tussen een jonge hindoe-bediende en een moslimvrouw onder spanning komt te staan.
Viceroy's House trailer en bijzonderheden
In deze film zien we ook Mahatma Gandhi voorbij komen. Hij wordt gespeeld door Neeraj Kabi, die de rol eerder speelde in een TV-serie uit 2014.
Aanloop
Regisseur Gurinder Chadha schreef en regisseerde eerder de film Bend it like Beckham. Haar films gaan veel over Indiase mensen die opgroeien in Engeland.
Onze recensie
**1/200

Recensie: Viceroy's House

(c) Paradiso Films
Gurinder Chadha is met name bekend vanwege haar komedies zoals Bend it Like Beckham, maar zij slaat met Viceroy's House een nieuwe richting in. Zij vertelt hierin over de dramatische gevolgen, die de onafhankelijkheid van India in 1947 had op de mensen die er woonden. ...lees de volledige recensie
Viceroy's House - Bioscopen, Tijden & Tickets

Viceroy's House in de bioscoop

Wil je Viceroy's House zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 1 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


1947. India staat op het punt onafhankelijk te worden. Lord Mountbatten wordt aangesteld om het proces te overzien. India gaat echter gebukt onder spanningen tussen moslims en hindoes. Van de regisseur van Bend it like Beckham.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen


Synopsis distributeur
Wanneer de laatste regent van India, Lord Mountbatten, de taak krijgt de transitie naar een onafhankelijke staat zonder Brits regentschap te overzien, ondervindt hij de strijd tussen de hindoes, moslims en sikhs, allen getroffen door deze monumentale verandering.

1947. De Britse heerschappij in India is bijna ten einde. Koningin Victoria’s achterkleinzoon, Lord Mountbatten verhuist voor een periode van zes maanden met zijn echtgenote en dochter naar New Delhi. Als laatste onderkoning is het zijn taak de overgang naar onafhankelijkheid van het land te overzien. Al snel breekt geweld uit tussen de hindoes, moslims en sikhs, iets dat ook grote invloed heeft op de levens van de vijfhonderd personeelsleden in het paleis van de onderkoning.