compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
Film van de week!
MENU

Viceroy's House

***1/20
Waardering: 3.3/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweld

Pitch van Viceroy's House

Viceroy's House filmstill

Viceroy's House filmstill

Delen op facebook
Viceroy's House
Nederlandse première: 13-7-2017
India, Verenigd Koninkrijk, 2017, 106 min,

Het is 1947 en India staat op het punt onafhankelijk te worden. Lord Mountbatten wordt aangesteld als laatste onderkoning om het proces te overzien. India gaat echter gebukt onder spanningen tussen moslims, hindoes en sikhs. Dit reikt tot binnen de muren van het paleis waar de relatie tussen een jonge hindoe-bediende en een moslimvrouw onder spanning komt te staan.

Bekijk bij:

Cinemember

Viceroy's House trailer en bijzonderheden

In deze film zien we ook Mahatma Gandhi voorbij komen. Hij wordt gespeeld door Neeraj Kabi, die de rol eerder speelde in een TV-serie uit 2014.

Trailer van Viceroy's HouseBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Viceroy's Househttps://i1.ytimg.com/vi/UrFyOz2CH1U/hqdefault.jpg2017-06-20
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Gurinder Chadha schreef en regisseerde eerder de film Bend it like Beckham. Haar films gaan veel over Indiase mensen die opgroeien in Engeland.

Onze recensie **1/200

(c) Paradiso Films

Recensie: Viceroy's House

Gurinder Chadha is met name bekend vanwege haar komedies zoals Bend it Like Beckham, maar zij slaat met Viceroy's House een nieuwe richting in. Zij vertelt hierin over de dramatische gevolgen, die de onafhankelijkheid van India in 1947 had op de mensen die er woonden. ...lees de volledige recensie

Viceroy's House - Bioscopen, Tijden & Tickets

Viceroy's House in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Viceroy's House zien? Koop of huur de film hier:


Cinemember

1947. India staat op het punt onafhankelijk te worden. Lord Mountbatten wordt aangesteld om het proces te overzien. India gaat echter gebukt onder spanningen tussen moslims en hindoes. Van de regisseur van Bend it like Beckham.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Wanneer de laatste regent van India, Lord Mountbatten, de taak krijgt de transitie naar een onafhankelijke staat zonder Brits regentschap te overzien, ondervindt hij de strijd tussen de hindoes, moslims en sikhs, allen getroffen door deze monumentale verandering.

1947. De Britse heerschappij in India is bijna ten einde. Koningin Victoria’s achterkleinzoon, Lord Mountbatten verhuist voor een periode van zes maanden met zijn echtgenote en dochter naar New Delhi. Als laatste onderkoning is het zijn taak de overgang naar onafhankelijkheid van het land te overzien. Al snel breekt geweld uit tussen de hindoes, moslims en sikhs, iets dat ook grote invloed heeft op de levens van de vijfhonderd personeelsleden in het paleis van de onderkoning.

Productiemaatschappij: BBC Films, Bend It Films, Chapman/Leonard Studio Equipment, Chesterfield Insurance Brokers, Filmgate, Freeway CAM B.V., Fugitive Studios, Pathé, Reliance Entertainment

Cast & Regisseur

Gillian Anderson

Edwina Mountbatten
Hugh Bonneville

Lord Mountbatten
Neeraj Kabi

Mahatma Gandhi

Nieuws over Viceroy's House