compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 11 14-3 t/m 20-3
WEB | mobiel
Arctic - Film van de week!
MENU
Home > Films > Wajib

Wajib

Niet voor personen jonger dan 16 jaar

drama

Pitch van Wajib
Wajib: Mohammed Bakri (Abu Shadi) en Saleh Bakri (Shadi)
Wajib: Mohammed Bakri (Abu Shadi) en Saleh Bakri (Shadi)
Delen op facebook
Wajib
Nederlandse première: 28-3-2019
Colombia, Duitsland, Frankrijk, Noorwegen, Palestina, Qatar, Verenigde Arabische Emiraten, 2017, 96 min,
Wajib is een film over een buitengewone vader-zoon relatie waarin de warmte van de familiebanden centraal staat, maar ook de ergernissen daarover.
trailer
BioscoopAgenda van Wajib

Wajib in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Synopsis distributeur
De jonge Palestijn Shadi keert terug naar zijn geboortestad Nazareth om er de bruiloft van zijn zus Amal bij te wonen. Hij woont al enkele jaren in Italië en werkt er als architect. Zijn vader, een leraar, is alleen achter gebleven. Zijn vrouw heeft hem én Palestina een tijdje geleden verlaten om een nieuw leven op te bouwen in het buitenland. Samen met zijn vader moet Shadi zijn 'wajib' plicht vervullen. Dat betekent de uitnodigingen voor het huwelijk persoonlijk afgeven bij familieleden, vrienden en kennissen. Tijdens hun tocht blijkt dat vader en zoon erg uit elkaar zijn gegroeid. De progressieve levensopvattingen van Shadi botsen met de conservatieve ideeën van zijn vader. Samen ontdekken ze een veranderende stad, maar vooral herontdekken ze elkaar.