compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU

Wajib

Mogelijk schadelijk tot 16 jaar

Pitch van Wajib

Mohammed Bakri (Abu Shadi) en Saleh Bakri (Shadi)

Mohammed Bakri (Abu Shadi) en Saleh Bakri (Shadi)

Delen op facebook
Wajib
Nederlandse première: 28-3-2019
Colombia, Duitsland, Frankrijk, Noorwegen, Palestina, Qatar, Verenigde Arabische Emiraten, 2017, 96 min,

Shadi is een jonge architect in Italië. Hij keert terug naar Palestina om samen met zijn vader zijn 'wajib' plicht te vervullen: de uitnodigingen voor het huwelijk van zijn zus persoonlijk af te leveren bij familieleden en vrienden. Vader en zoon moeten elkaar opnieuw leren kennen.

Bekijk bij:

Cinemember

Wajib trailer en bijzonderheden

De film heeft veel prijzen gewonnen tijdens verschillende festivals, zoals de prijs voor beste film tijdens het Mar del Plata Film Festival 2017 en maar liefst vier prijzen tijdens het Locarno International Film Festival 2017.

Trailer van WajibBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Wajibhttps://i1.ytimg.com/vi/U2_I3htSDM8/hqdefault.jpg2018-12-06
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Annemarie Jacir is bekend van Salt of This Sea (2008).

Wajib - Bioscopen, Tijden & Tickets

Wajib in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Wajib zien? Koop of huur de film hier:


Cinemember

Shadi is een jonge architect in Italië. Hij keert terug naar Palestina om samen met zijn vader zijn 'wajib' plicht te vervullen: de uitnodigingen voor het huwelijk van zijn zus persoonlijk af te leveren bij familieleden en vrienden.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Wajib is een film over een buitengewone vader-zoon relatie waarin de warmte van de familiebanden centraal staat, maar ook de ergernissen daarover.

De jonge Palestijn Shadi keert terug naar zijn geboortestad Nazareth om er de bruiloft van zijn zus Amal bij te wonen. Hij woont al enkele jaren in Italië en werkt er als architect. Zijn vader, een leraar, is alleen achter gebleven. Zijn vrouw heeft hem én Palestina een tijdje geleden verlaten om een nieuw leven op te bouwen in het buitenland. Samen met zijn vader moet Shadi zijn 'wajib' plicht vervullen. Dat betekent de uitnodigingen voor het huwelijk persoonlijk afgeven bij familieleden, vrienden en kennissen. Tijdens hun tocht blijkt dat vader en zoon erg uit elkaar zijn gegroeid. De progressieve levensopvattingen van Shadi botsen met de conservatieve ideeën van zijn vader. Samen ontdekken ze een veranderende stad, maar vooral herontdekken ze elkaar.

Productiemaatschappij: Ape&Bjrn, Ciudad Lunar Producciones, JBA Production, Klinkerfilm Productions, Philistine Films, Schortcut Films, Snowglobe Films

Cast & Regisseur

Makram Khoury

Special Appearance
Tarik Kopty

Abu Murad
Roba Blal

Rami's Wife (as Ruba Blal Asfour)
Wajib