compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 19-9 t/m 25-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Wajib

Wajib

Niet voor personen jonger dan 16 jaar

drama, filmhuis

Pitch van Wajib
Mohammed Bakri (Abu Shadi) en Saleh Bakri (Shadi)
Mohammed Bakri (Abu Shadi) en Saleh Bakri (Shadi)
Delen op facebook
Wajib
Nederlandse première: 28-3-2019
Colombia, Duitsland, Frankrijk, Noorwegen, Palestina, Qatar, Verenigde Arabische Emiraten, 2017, 96 min,
Shadi is een jonge architect in Italië. Hij keert terug naar Palestina om samen met zijn vader zijn 'wajib' plicht te vervullen: de uitnodigingen voor het huwelijk van zijn zus persoonlijk af te leveren bij familieleden en vrienden. Vader en zoon moeten elkaar opnieuw leren kennen.
trailer en bijzonderheden over Wajib
De film heeft veel prijzen gewonnen tijdens verschillende festivals, zoals de prijs voor beste film tijdens het Mar del Plata Film Festival 2017 en maar liefst vier prijzen tijdens het Locarno International Film Festival 2017.
Aanloop van Wajib
Regisseur Annemarie Jacir is bekend van Salt of This Sea (2008).
BioscoopAgenda van Wajib

Wajib in de bioscoop

Wil je Wajib zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 1 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Shadi is een jonge architect in Italië. Hij keert terug naar Palestina om samen met zijn vader zijn 'wajib' plicht te vervullen: de uitnodigingen voor het huwelijk van zijn zus persoonlijk af te leveren bij familieleden en vrienden.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
Wajib is een film over een buitengewone vader-zoon relatie waarin de warmte van de familiebanden centraal staat, maar ook de ergernissen daarover.

De jonge Palestijn Shadi keert terug naar zijn geboortestad Nazareth om er de bruiloft van zijn zus Amal bij te wonen. Hij woont al enkele jaren in Italië en werkt er als architect. Zijn vader, een leraar, is alleen achter gebleven. Zijn vrouw heeft hem én Palestina een tijdje geleden verlaten om een nieuw leven op te bouwen in het buitenland. Samen met zijn vader moet Shadi zijn 'wajib' plicht vervullen. Dat betekent de uitnodigingen voor het huwelijk persoonlijk afgeven bij familieleden, vrienden en kennissen. Tijdens hun tocht blijkt dat vader en zoon erg uit elkaar zijn gegroeid. De progressieve levensopvattingen van Shadi botsen met de conservatieve ideeën van zijn vader. Samen ontdekken ze een veranderende stad, maar vooral herontdekken ze elkaar.