compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 28-9 t/m 4-10
Film van de week!
MENU

Wei

Voor alle leeftijdenGrof taalgebruik

Pitch van Wei

Wei filmstill

Wei filmstill

Delen op facebook
Wei
Nederlandse première: 26-12-2019
Nederland, 2019, 71 min,

Wat gebeurt er als de vader van regisseur Ruud Lenssen wordt verteld dat hij lijdt aan dementie? Terwijl Jac zich vastklampt aan zijn weide, worstelt moeder Ria met haar rol als verzorger. Ondertussen komt het onvermijdelijke afscheid dichterbij.

Bekijk bij:

Cinemember

Wei trailer en bijzonderheden

De film is genomineerd voor Audience Award en voor Best Dutch Documentary tijdens Amsterdam International Documentary Film Festival.

Trailer van WeiBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Weihttps://i1.ytimg.com/vi/3iCNy8ulJdY/hqdefault.jpg2019-11-04
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De regisseur van de film is Ruud Lenssen je kan hem kennen van 'De Zes van Zaerum' (2019) en van 'Thuisland' (2018).

Wei - Bioscopen, Tijden & Tickets

Wei in de bioscoop

Wil je Wei zien? Koop of huur de film hier:


Cinemember

De film Wei, Wat gebeurt er als de vader van regisseur Ruud Lenssen wordt verteld dat hij lijdt aan dementie? Terwijl Jac zich vastklampt aan zijn weide, worstelt moeder Ria met haar rol als verzorger.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Wat gebeurt er als de vader van filmmaker Ruud Lenssen de diagnose dementie te horen krijgt? Terwijl Jac vasthoudt aan zijn idyllische wei, worstelt moeder Ria met haar rol als mantelzorger en komt een onvermijdelijk afscheid dichterbij.

Wei is een documentaire van Ruud Lenssen waarin hij het dementie- en mantelzorgtraject van zijn ouders vastlegt. Vader Jac heeft zijn eigen paradijsje gecreëerd: een hectare natuurgrond met paarden, kippen en moestuin. De wei is zijn levenswerk en Jac is vastberaden ervoor te blijven zorgen. Juist nu bij hem dementie is geconstateerd. De natuur en zijn dieren geven Jac troost en houvast in een steeds verwarrender bestaan. Moeder Ria ziet Jac’s achteruitgang met lede ogen aan. De zorgen voor haar man worden groter en ze moet steeds meer van haar eigen leven opgeven. Haar gevoelens van liefde en zorgzaamheid slaan regelmatig om in frustratie en eenzaamheid. Desondanks wil ze Jac thuis verzorgen, zo lang het kan. Maar terwijl Jac probeert vast te houden aan zijn paradijs komt een onvermijdelijk afscheid dichterbij. Wei is niet alleen een film over dementie en mantelzorg, maar tevens een liefdevol verhaal over de vergankelijkheid van het leven.

Productiemaatschappij: Cinesud, Ruud Lenssen Documentaires

Cast & Regisseur

Nieuws over Wei