compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 26-11 t/m 2-12
Film van de week!
MENU

Welcome to Destination Shanghai

***1/20
Waardering: 3.8/5

Mu di di Shanghai

Pitch

De nieuwe subculturen van Shanghai, momenteel de rijkste en meest levendige stad van het Chinese vasteland, worden vastgelegd door een lid van de nieuwe, hippe Chinese (film)generatie.
Delen op facebook
Welcome to Destination Shanghai
Nederlandse première: 30-1-2003
China, 2003, 86 min,

bijzonderheden

Deels ironisch, deels theatraal, deels realistisch. Een nieuwe kijk op China. Het resultaat staat ver af van het tot nu toe bekende beeld van China of de Chinese film, van Zhang Yimou tot Jia Zhang-ke. Cheng maakt deel uit van een generatie die vrolijk zijn eigen films produceert, geheel buiten de officiële filminstituten om. Aan de hand van een aantal losjes met elkaar verbonden personages presenteert Cheng een alternatieve serie schetsen van de seksuele subculturen die weelderig opbloeien in de marge van de wereld van de nieuwe rijken. Het eerste karakter is een mannelijke prostitué; dan volgen een camerageile actrice, ongelijksoortige stelletjes, de melancholieke zoon van de actrice en zijn zieke puppy. De Chinese grotestadsjungle lijkt inmiddels behoorlijk op de onze. Fragmenten uit een aantal levens worden gepresenteerd op een bijzondere, vaak theatrale en toch realistische wijze. Met eenvoudige middelen weet Cheng een overtuigend melancholiek en vervreemdend gevoel op te roepen.
De film kreeg in 2003 de Fipresciprijs op het Filmfestival van Rotterdam.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Debuutfilm van regisseur Andrew Cheng.

Welcome to Destination Shanghai - Bioscopen, Tijden & Tickets

Welcome to Destination Shanghai in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Welcome to Destination Shanghai zien? Koop of huur de film hier:De nieuwe subculturen van Shanghai, momenteel de rijkste en meest levendige stad van het Chinese vasteland, vastgelegd door een lid van de nieuwe, hippe generatie.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series